Home » Håndball-VM – Norge og Sverige blir med i kvartfinalen (resultater og plasseringer)

by Henrik Ibsen

Sverige mot Romania

© Domenech Castelló

Norge og Sverige, på bekostning av de forsvarende mesterne Nederland, fullførte gruppen av kvartfinalister i håndball-VM i Spania fra andre runde av hoveddagen. Polakkene beseiret Montenegro 33:28 og okkuperte fjerdeplassen i Granollers gruppe I, hvorfra franskmennene og russerne avanserte.

Fra gruppe III og IV på søndag gikk Danmark, Tyskland, Spania og Brasil, turneringens vert, videre til 16-delsfinalen. Danskene skal spille mot brasilianerne om opprykk til semifinalen, mens spanskene spiller mot tyskerne.

«Orange» ble slått ut av verdenscuppen etter et tap i Castellón i den siste kampen mot de norske spillerne 34:37​​(17:17). Den andre kvartfinalisten i denne gruppen var Sverige, som beseiret Romania 34:30 på mandag.

På slutten av konkurransen i den «polske» gruppen ble Tokyo OL-finalen gjentatt. Akkurat som da viste «Trójkolorowe» seg å være bedre enn «Sborna» og de vant 33:28.

I kvartfinalen møter franskmennene svenskene og russerne møter de norske kvinnene.