Home » PGS-omsetningen økte noe i fjerde kvartal

PGS-omsetningen økte noe i fjerde kvartal

by Siv Jensen

(ABM FN-Dow Jones) PGS opplevde en svak økning i omsetningen i segmentdivisjonen i fjerde kvartal 2021, avslørte foreløpige tall fra den norske tjenesteleverandøren til oljeindustrien og sektorpartneren til nederlandske Fugro tirsdag.

Segmentvirksomheten økte inntektene år-over-år i det siste kvartalet til omtrent 174 millioner dollar fra 172,8 millioner dollar i fjerde kvartal 2020.

Forrige kvartals omsetning ble delt i 5 deler, med Contract Seismics andel av konsernets omsetning som steg fra 8 prosent i Q4 2020 til 44 prosent i Q4 2020. Denne prosentandelen var allerede 40 prosent i Q3 2021. Stacked/Standby så en liten nedgang fra 35 % til 32 % fra 35 % til 32 %, multiklientseismikk fra 41 til 14 % og Steaming fra 13 til 3 %. Yard økte derimot fra 3 til 7 prosent.

Q4 er basert på 6 skip, samme som Q3. I fjerde kvartal 2020 var det fortsatt 5 fartøyer.

Totale inntekter siste kvartal var 210 millioner dollar.

Selskapet snakket tirsdag om en vintersesong som er mer utfordrende enn forventet. I tillegg er flåteutnyttelsesgraden «skuffende». Multiklientmarkedet er i gradvis bedring, ifølge konsernsjef Rune Olav Pedersn, men energiselskapene er fortsatt forsiktige med å investere, ifølge konsernsjefen.

PGS vil offentliggjøre fullstendige kvartalstall 27. januar.

Bron: ABM Financial News

Fra Beursplein 5, redaktørene av ABM Financial News følge nøye med på utviklingen på børsene, og Amsterdam-børsen spesielt. Informasjonen i denne kolonnen er ikke ment å være profesjonelt investeringsråd eller en anbefaling om å foreta visse investeringer.

You may also like

Leave a Comment