Home » Håndballspillerne Nusser og Smits i finaleuttaket i VM | 1 Limburg

Håndballspillerne Nusser og Smits i finaleuttaket i VM | 1 Limburg

by Russell Crowe

Håndballspillerne Inger Smits fra Geleen og Larissa Nusser fra Born er i det endelige uttaket til VM. Sammenlignet med forhåndsutvalget overlevde ikke Harma van Kreij de Geijsteren utvalget.

VM spilles i Spania neste måned.

Tijster mann
Landstrener Monique Tijsterman har tatt ut 18 spillere til sitt endelige utvalg. Av disse kan 16 være med i utvalget av kamper under VM. Nusser og Smits var der også i fjor sommer under OL i Tokyo. Der ble den oransje troppen slått ut av Frankrike i kvartfinalen. I tillegg til Limburg-kvinnene er også Estavana Polman en del av utvalget. Stjernespilleren har kommet seg nok etter langvarige skader. Zoë Sprengers er den eneste rookien på landslaget.

Derfor er ikke Van Kreij med i utvalget. I fjor sommer overlevde han heller ikke den endelige uttaket til OL-uttaket.

Spania
Nederland starter verdensmesterskapet som forsvarende mestere for første gang, etter seieren i 2019. Den oransje troppen begynner gruppespillet fredag ​​3. desember mot Puerto Rico. 5. desember er Usbekistan andre motstander og 7. desember er siste kamp i gruppen mot den tøffeste motstanderen på papiret, Sverige. De tre beste lagene i hver gruppe kvalifiserer seg til hovedscenen. Finalen er 19. desember.

Internasjonale vennskapskamper
Nederland spiller den siste oppvisningskampen søndag kveld før landslaget og staben reiser til Spania. Klokken 18.30 står Sør-Korea som motstander i den norske byen Bergen. Lørdag slo den oransje troppen allerede Russland i samme by, som var en tapende finalist ved OL i fjor sommer.

Les også: Håndballspillere slo Russland i en treningsturnering i Norge

You may also like