Home » Hetebølge i Spania | Nærmere 47°C i Valencia, lokal rekord

Hetebølge i Spania | Nærmere 47°C i Valencia, lokal rekord

by Russell Crowe

(Madrid) Temperaturene denne torsdagen nærmet seg 47°C i Valencia, en historisk rekord for denne byen i det sørøstlige Spania, ifølge foreløpige data fra det nasjonale meteorologiske byrået, i et land som har lidd av sin tredje intense episode siden mandag sommer hetebølge. .


Vifter, paraplyer som parasoller og hyppige brus i de mange offentlige fontenene er essensielle øst i landet, hvor åtte områder av byene Valencia og Murcia er i rød alarm, synonymt med ekstrem risiko på grunn av sterk varme.

På ettermiddagen nådde «Valencia flyplass 46,8°, som er 3,4°C mer enn den forrige rekorden, registrert i 1986,» sa det spanske meteorologiske byrået (Aemet) i sin X-konto. Disse dataene må de fortsatt bekreftes for å være. godkjent. .

Den historiske rekorden i Spania ble slått 14. august 2021, med 47,6 °C registrert i La Rambla, sør for Córdoba, Andalusia.

– Denne sommeren har vært forferdelig [ … ] vi kan ikke bo i leilighetene våre», beklager Nazim Ali, bosatt i Valencia, en by ved Middelhavskysten, til AFPTV.

«Om natten slår vi på klimaanlegget eller viften. På dagtid prøver vi å dra så sent som mulig. [ … ] og vi drar til stranden», vitner en annen nabo, Roberto Giménez.

Seks stasjoner i Valencia og nabobyen Castellón registrerte temperaturer over 44°C torsdag. Onsdag hadde to områder nær Sevilla og Granada, i Andalusia, overskredet denne terskelen.

Fredag ​​skulle normalt markere slutten på sommerens tredje hetebølgeepisode, med to områder rundt byene Cordoba og Sevilla i rødt varsel, samt sør på øya Gran Canaria, utenfor Marokkos atlanterhavskyst. temperaturen bør stige tilbake til rundt 44°C.

Eksperter anser multiplikasjonen av disse hetebølgene, så vel som deres lengre varighet og intensitet, som konsekvenser av klimaendringer.

Disse hetene, så vel som tørken, favoriserer utbruddet av branner, og nesten hele landet er i rød beredskap på denne fronten.

Mer enn 1300 hektar brant på mindre enn en uke i Spania. Omtrent 71 000 hektar har brent siden begynnelsen av året, ifølge European Forest Fire Information System (Effis), langt unna rekorden fra 2022 med sine mer enn 300 000 hektar ødelagt.

I tillegg brøt det ut en brann torsdag ettermiddag som krysset Portugal og regionen Castilla y León, rapporterte det regionale brannvesenet i X, uten ytterligere detaljer.

You may also like