Home » Skipsvrak av migranter | Pave Frans oppfordrer innstendig til ikke å forbli «likegyldig»

Skipsvrak av migranter | Pave Frans oppfordrer innstendig til ikke å forbli «likegyldig»

by Liv Ullmann

(Vatikanstaten) Pave Frans oppfordret torsdag til å ikke forbli «likgyldig» til «tragediene» til migranter som dør på kryss og tvers av Middelhavet, dagen etter kunngjøringen om et nytt forlis som etterlot 41 savnet, inkludert tre barn.


«Det var med smerte jeg hørte nyheten om et nytt forlis av migranter i Middelhavet,» skrev paven på sin X-konto (eks-Twitter). «La oss ikke forbli likegyldige til disse tragediene og be for ofrene og deres familier,» oppfordret han.

Ifølge de fire overlevende fra dette forliset veltet den syv meter lange metallbåten, som forlot Sfax i Tunisia torsdag, på grunn av en stor bølge og kastet alle passasjerene i sjøen.

Mer enn 1800 mennesker, ifølge tall utarbeidet av FN, har allerede dødd siden januar i forlis i det sentrale Middelhavet, verdens dødeligste migrasjonsvei. Det er mer enn det dobbelte i fjor.

Pave Frans, som er veldig følsom for spørsmålet om migrasjon, ber jevnlig om mottak av migranter, selv fra land kjent for sin uforsonlige anti-immigrantpolitikk.

I april, under den anti-liberale leder Viktor Orbans besøk i Ungarn, lanserte han en sterk oppfordring om å «åpne dørene» for innvandrere foran titusenvis av mennesker.

You may also like