Home » Hjernebrikke for syn og «Zoom»-annonser. TOP teknologi / artikkel

Hjernebrikke for syn og «Zoom»-annonser. TOP teknologi / artikkel

by Russell Crowe

1. Et hjerneimplantat gjenoppretter synet til en spansklærer

Den spanske professoren Bern Gómez mistet en gang synet ganske raskt på grunn av nerveskade, men nylig, takket være innsatsen fra University of Utah-forskere og Miguel Hernández, begynner professoren å gjenopprette synet med et elektrodeimplantat. Det melder techspot.com.

# Digital frokost

Program «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» «Digital frokost» – Deres ukentlige teknologiske nyheter. Teknologi, kultur og digitale trender, dingser og anmeldelser og nyheter i sosiale medier. «Digital frokost» vil bli sendt direkte på «Radio Naba» og «Latvijas Radio 1» hver fredag ​​morgen klokken 10.05.

Streaming er tilgjengelig på alle større streamingplattformer:

Revolusjonerende gjennombrudd innen synsrestaurering laget med Morans implantatprotese | Cortivis, en enhet som består av 96 elektroder festet til pasientens hjernebark, som er ansvarlig for å gi syn. Elektrodene kan stimuleres i spesifikke kombinasjoner for å overføre bilder til pasientens hjerne. Selv om Gomez fortsatt ser lyspunkter, horisontale linjer og individuelle bokstaver med hans hjelp, er det en stor prestasjon i å gjenopprette menneskelig syn, ettersom bildene mates inn i hjernebarken uten mellomledd.

2. Videosamtalerplattformer er stadig mer mangfoldige

Veksten og utviklingen av videosamtalerplattformer fortsetter, med Microsoft som kunngjorde lanseringen av 3D virtuelle menneskelige avatarer, mens Zoom har lansert annonseprøver på plattformen.

Kort tid etter at Facebooks morselskap skiftet navn til Meta Platforms, og signaliserte sin nye utviklingssyklus med sikte på å skape en parallell digital verden, kunngjorde Microsoft at de ville legge til Mesh-plattformen til Teams-plattformen neste år «som blander virkelighet med virtuell opplevelse. Teams-plattformen lar deg lage dine egne virtuelle 2D- og 3D-avatarer når du ikke vil lukke kameraet. Du kan til og med tolke stemmens intonasjoner slik at avataren reflekterer det som blir sagt i ansiktsuttrykkene dine. Det vil også være virtuelle møterom for å koble til virtuelle virkelighetsbriller, melder theverge.com.

Zooms konkurrenter utforsker derimot mulighetene for brukere på startnivå vis annonsersom vil tillate ekstra investering og videreutvikling av plattformen for brukere gratis. Annonser vil vises når du blir med i et møte opprettet av noen på «Basic»-nivå, men annonser kan vises andre steder, rapporterer techcrunch.com. Det skal bemerkes at selskapet for øyeblikket ikke planlegger å vise annonser direkte under møter.

3. Tesla ladestasjoner i Nederland tillater bruk av en konkurrentbil.

Elbilselskapet Tesla i Nederland har lansert et pilotprosjekt for å la biler fra andre merker koble seg til Tesla Supercharger-ladepunkter. melder theverge.com.

Dette er første gang i historien at en bilprodusent har åpnet sine proprietære ladestasjoner for elbiler fra andre selskaper, og innser at Ilona Masks plan er å tiltrekke flere og flere sjåfører til elektriske kjøretøy.

Eiere av andre elbiler vil kunne koble til ved ti ladepunkter i Nederland.SuperladerNettverk ved å laste ned den nyeste Tesla-smarttelefonappen. Europa er et bra sted for dette eksperimentet, fordi dets regelverk sier at koblingene for elbiler må være de samme. I USA, derimot, ville det være behov for omformere.

4. 99 % av unge latviere bruker Internett regelmessig.

I Latvia som helhet har 91,1 % av husholdningene Internett-tilgang, ifølge den årlige befolkningsundersøkelsen utført av Central Statistical Office (CSB) om bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i husholdninger.

I 2021, sammenlignet med 2020, økte andelen husholdninger med bredbåndstilgang til Internett med 1,9 prosentpoeng. I Latvia, ifølge bredbåndsprosjektet til Latvian State Radio and Television Center, er dette en forbindelse med en hastighet på minst 30 Mbit/s. Bredbåndsinternett er tilgjengelig i 90,7 % av husholdningene og 87,1 % på landsbygda.

Antall vanlige Internett-brukere eller de som bruker Internett minst én gang i uken har også økt med 2,8 % eller opp til 89,7 %. I den unge aldersgruppen (16 til 24 år) bruker 99 % av befolkningen Internett regelmessig, i aldersgruppen 25 til 54 år (96,3 %) og i aldersgruppen 55 til 74 år (75,9 %).

5. Kasakhstan vil imidlertid ikke kunne fjerne innhold fra Facebook.

Tidligere i uken kunngjorde den kasakhiske regjeringen kort tid etter trusselen om å blokkere Facebook at de hadde blitt enige med Meta Platforms om å gi den en spesiell rett til å fjerne innhold fra Facebook som den anså som skadelig. skrev portalen Radio Free Europe.

Dette ville være en unik situasjon der den nasjonale regjeringen kunne gripe inn i innholdet i plattformen. Meta-talsmann Ben McConagy benektet sannheten tirsdag.

Som et nyhetsbyrå Reuters forklarte Representant for Meta, regjeringer over hele verden har utviklet kommunikasjonskanaler, spesielt der de kan rapportere innhold som ser ut til å bryte nasjonal lov: lokal lov og internasjonale menneskerettighetsstandarder.»

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like