Home » Hockey-VM | Canada taper 3-2 på straffe til Norge

Hockey-VM | Canada taper 3-2 på straffe til Norge

by Edvard Munch

(Riga) Canada var opprørt i sin andre strake kamp mandag etter å ha tapt flagget 3-2 i en straffekonkurranse mot Norge i verdensmesterskapet i hockey for menn.Thomas Olsen beseglet kampen etter å ha scoret Norges fjerde mål i straffesparkkonkurranse mot den kanadiske keeperen Joel Hofer.

Isak Hansen, Sondre Olden, Mathias Tretenes scoret alle ved de tre første anledningene i straffesparkkonkurransen mot Canada, som også tapte for Sveits lørdag.

Etter at Jack Quinn bommet, holdt Cody Glass og Canadas kaptein Tyler Toffoli Canadas håp i live ved å riste i tauene på henholdsvis andre og tredje forsøk. Den norske målvakten Jonas Arntzen stilte imidlertid opp mot Michael Carcone for å bekrefte seieren til skandinavene.

– Norge spiller bra defensivt, og det visste vi før kampen. De tillot et snitt på to mål per kamp, ​​så vi visste at de kom til å forsvare seg godt. Spillet vårt var ikke raskt nok til å storme midt på isen, og mot et slikt lag er det det som skal til for å skape scoringsmuligheter”, forklarte treneren. -Canada-sjef André Tourigny i en pressemelding.

«Å møte motgang er en del av denne turneringen. Hvis laget ditt ikke kan skinne i møte med motgang, vil sjansene dine for å vinne være små.»

Hofer, som har spilt seks kamper for St. Louis Blues denne sesongen, avsluttet med 21 redninger til Arntzens 31.

Det var Norges første seier i turneringen siden seieren i 2000.

Maple Leaf-representantene så ut til å gå mot et andre strake tap da de lå bak 2-1 og de siste sekundene av tredje periode fløy forbi. Men de hadde ikke sagt sitt siste ord.

Canadierne trakk opp keeperen sin og vant face-off på norsk jord, og Carcone ga pucken til Lawson Crouse, alene i sporet, som behendig slo Arntzen med 11,1 sekunder igjen.

Etter en ekstraomgang som ikke klarte å bryte utligningen, spilte Olsen helter for nordmennene i straffesparkkonkurransen.

Nordmennenes seier løftet dem til sjetteplass i gruppe B, mens Canada forblir på tredjeplass med 12 poeng.

De to landene må fortsatt spille en kamp hver i den innledende fasen. Canada møter Tsjekkia på tirsdag, mens Norge møter Slovakia.

«Vi må bli bedre. Alle lagene her spiller veldig bra defensivt og vi må finne en måte å skape bedre scoringssjanser på. Vi har liten tid til å restituere oss før morgendagens kamp, ​​og det er en kort turnering, så vi må lære av det som ikke gikk bra i dag og være klare for tsjekkerne. Dette blir en viktig kamp for oss”, oppsummerte Crouse.

I den andre kampen på formiddagen slo Sverige Danmark 4-1. I mellomtiden beseiret Østerrike Ungarn 4-3 på straffe i gruppe A, mens Kasakhstan toppet Slovenia 4-3 i gruppe B.

You may also like