Home » I følge Yevgeny Prigojine ble 10.000 internerte rekruttert av Wagner drept i Ukraina – rts.ch

I følge Yevgeny Prigojine ble 10.000 internerte rekruttert av Wagner drept i Ukraina – rts.ch

by Liv Ullmann

«Tallige» droneangrep rettet mot den russiske regionen Belgorod natten fra tirsdag til onsdag, kunngjorde guvernøren for dette territoriet rystet av et nylig inngrep fra ukrainske væpnede grupper.

«Natten var egentlig ikke rolig. Det var mange droneangrep. Luftvernforsvaret tok seg av en stor del av dem,» sa Vyacheslav Gladkov på Telegram.

Han sa at angrepene skadet kjøretøy, hus og offentlige bygninger i området, men det var ingen personskader.

Dette bildet lagt ut av Belgorod-regionens guvernør Vyacheslav Gladkovs Telegram-kanal viser skadede hus i Belgorod-regionen, vestlige Russland, tirsdag 23. mai 2023. [Telegram du gouverneur de la région de Belgorod, Vyacheslav Gladkov, via AP – Keystone]

I Graivoron-distriktet ble en gassrørledning truffet, ifølge Vyacheslav Gladkov. «En liten brann bryter ut,» la han til, og la til at myndighetene var på stedet og årsakene til hendelsen ble etablert.

Ni sivile skadet under raidet er fortsatt innlagt på sykehus, inkludert tre på intensivavdelingen, ifølge Viatcheslav Gladkov.

Mer enn 550 sivile flyktet

Mer enn 550 sivile som flyktet fra Gaïvoron-distriktet på grunn av kampene, befinner seg for tiden i midlertidige innkvarteringssentre.

«Så snart sikkerhetsstyrkene er ferdige med å rydde territoriet og har gitt sitt samtykke, håper jeg de kan vende tilbake til hjemmene sine (…) I går var det fortsatt farlig, fortsatte Vyacheslav Gladkov for oppmerksomheten til sine administratorer.

Den russiske hæren forsikret denne tirsdagen at den med sitt luftvåpen og artilleri hadde «knust» gruppen som angrep regionen dagen før, det mest spektakulære inngrepet i russisk territorium siden begynnelsen av konflikten.

Ifølge russiske myndigheter ble en sivilist drept i landsbyen Kozinka, en av byene som ble angrepet, og en kvinne døde av hjertesvikt under evakueringen.

Raidet ble hevdet av russiske væpnede grupper basert i Ukraina som ønsket å styrte Russlands president Vladimir Putin.

You may also like