Home » Holland spiller seg forbi Norge gjennom en fremtredende Bergwijn og går til VM i Qatar

by Russell Crowe

Det nederlandske laget klarte å kvalifisere seg til VM i Qatar tirsdag kveld. Landstrener Louis van Gaals utvelgelse måtte sette Norge på sidelinjen for dette, og selv om overbevisningen manglet i feltspillet, gjorde det det gjennom stjernen Steven Bergwijn.

Den innledende fasen av kampen var veldig tam. Orange hadde ballen, men fant likevel ikke løsningene. Den første muligheten kom etter tretten minutter med fotball. Memphis Depay spilte sin 75. landskamp og kunne ha ført landet sitt foran. Etter et smart innlegg fra Bergwijn med utsiden av foten, klarte Memphis å heade, men tiden var utilstrekkelig og det samme var forsøket. To minutter senere forsøkte han fra et kryss bak det stående beinet, men klarte ikke gjenta trikset sitt mot Montenegro.

Etter dette skjedde ingenting på en stund, før Horace Danjuma dukket opp etter en halvtime. Venstrekanten driblet og forsøkte i lengste hjørne, men innsatsen hans ble avledet. Mulighetene kom i storm mot målet til Norge, slik det skjedde etappevis. Minuttet etter Danjumas mulighet kunne Memphis heade en ny gang, men klarte ikke igjen å fylle den opp og nordmennenes keeper klarte å fange med letthet.

Slutten av første omgang ble preget av gule kort til Norge og ett forsøk til av det nederlandske laget. Morten Thorsby fikk gult kort for å ha tatt ned Denzel Dumfries og Alexander Sorloth fikk kort for en frekk takling på Frenkie de Jong. Det siste forsøket til det første selskapet kom igjen fra Memphis. Ballen havnet høyt utenfor sekstenmeteren, hvorpå han gjorde et spektakulært forsøk med volley. Skuddet hans ble imidlertid keeperen offer og derfor sto det 0-0 til pause.

Etter pause fikk hjemmepublikummet igjen se en treg kamp. Norge endret offensivt og litt mer i andre omgang. Gjennom Kristian Thorstvedt gjorde han sitt første forsøk på løpet, men det optimistiske forsøket fløy høyt foran. Etter 65 minutter med fotball gjorde Danjuma et nytt forsøk på vegne av Nederland. Bergwijn suste forbi den uten sitt første gode spill og passet ballen bra, men Danjuma slo ballen dårlig og forårsaket en knockdown.

Perioden etter dette utspant seg uten muligheter for noen av lagene. Imidlertid skjedde den første erstatningen av Orange. Davy Klaassen forlot banen, hvoretter Marten de Roon kom inn og måtte overta forsvarssikkerheten. Ikke lenge etter hadde Memphis en grei sjanse. De Roon sparket Bergwijn, som igjen var i stand til å tjene Memphis. FC Barcelona-spissen satte ballen inn i det rivaliserende området, men han ventet for lenge og skjøt utenfor to ganger.

Kampen så ut til å ende uavgjort uten mål, men stjernen Bergwijn mente noe annet. Tottenham Hotspur-spissen mottok ballen fra Danjuma, hvoretter Bergwijn skjøt utmerket. Han lot ballen snurre fra utsiden av høyrefoten og inn i det korte hjørnet. Etter dette ble det alt eller ingenting for Norge og det viste seg i sluttfasen. Holland klarte å rømme gjennom Bergwijn, som var rask nok til å holde alt og alle på avstand. Den åpnet bredt i rett øyeblikk og Memphis kunne bryte inn til 2-0. Som et resultat vant Nederland en seier over Norge og kvalifiserte seg til VM i Qatar i 2022.