Home » Hotellkjeden fremskynder gjenopprettingen etter at Windows avslutter løsepengeprogramvare

Hotellkjeden fremskynder gjenopprettingen etter at Windows avslutter løsepengeprogramvare

by Siv Jensen

Kostnader, CO2 og sikkerhet

«Vi hadde allerede et pågående pilotprosjekt startet av en av våre kolleger som foreslo at vi skulle konvertere våre eksisterende Windows-PCer til CloudReady,» forklarer teknologidirektør Kari Anna Fiskvik. Toppkvinnen tar på seg en pressemelding Nordic Choice uttalte at det å skanne hver PC, etterfulgt av en antivirusopprydding, og deretter reinstallere det originale operativsystemet ville ha tatt lang tid. Dette var også fordi alle dataforbindelser til hotellene var stengt for å hindre videre spredning av løsepengevaren.

«Vi ønsket å oppgradere en stor del av datamaskinparken vår, men ved å konvertere dem kunne vi spare kostnader og redusere CO2-utslipp, samt øke sikkerhetsnivået i selskapet,» sa Fiskvik. Da løsepengevaren traff hotellkjeden, ble beslutningen om å skalere opp og akselerere CloudReady-prosjektet tatt på sekunder, sier han.

«Og mer energieffektiv»

Alle datamaskiner er renset og utstyrt med Googles CloudReady. Pilotprosjektet for overgangen fra Windows til Chrome OS startet våren i fjor. Nå, etter nettangrepet, roser Nordic Choice ikke bare unngåelsen av tidkrevende restores for Windows-installasjoner og behovet for å kjøpe nye PC-er (eller oppgradere datamaskinene som er i bruk), men også det lavere strømforbruket CloudReady som operativsystem.

You may also like

Leave a Comment