Home » Stipendprogrammet «Jenter i spillet» er i ferd med å starte. En karriere i spillindustrien venter | utdanning

Stipendprogrammet «Jenter i spillet» er i ferd med å starte. En karriere i spillindustrien venter | utdanning

by Edvard Munch

1. oktober ble det lansert et stipend- og veiledningsprogram for videregående elever fra byer med opptil 50 000 innbyggere. innbyggere, støtte teknologiutdanningen til unge kvinner og forberede dem til å jobbe i videospillindustrien.

Programmet er rettet mot unge kvinner som ønsker å forfølge sin lidenskap for videospill (foto: Pixabay)

Arrangørene av prosjektet er utviklingsstudioet CD Projekt RED og Perspektywy Education Foundation, som hjelper unge mennesker til å velge veien for utdanning og faglig utvikling.

Målgruppene er elever og teknikere fra videregående skoler fra mindre byer, lidenskapelig opptatt av videospill, illustrasjon og infografikk, som tar sine første skritt innen 3D-animasjon, fordyper seg i programmering eller lager fantastiske eventyrhistorier fra Superhelter.

Interessert i kontorer, kontorbygg, coworking spaces og betjente kontorer? Se tilbud på PropertyStock.pl

«Jenter i spillet!» venter:

● 20 årlige stipender på PLN 1000 per måned,

● serie med workshops dedikert til ulike aspekter ved utvikling av videospill,

● Individuell veiledning fra CD Projekt RED-eksperter.

I tråd med ideen om like muligheter for kvinner i yrker og bransjer stereotypisk ansett som «mann», «Jenter i spillet!» er rettet mot unge kvinner som ønsker å forfølge sin lidenskap for spill, ta utfordringer, bryte stereotypier, krysse grenser og endre spillereglene.

– Programmet vårt er rettet mot unge jenter fra mindre byer som så vidt begynner å planlegge fremtiden og karrieren. Kanskje noen av dem aldri seriøst har tenkt på å jobbe med videospill fordi de er «gutteklasser»? Det er en stereotypi i samfunnet vårt om at videospillindustrien er et sted skapt hovedsakelig av og for menn. Vi ønsker å endre dette og derfor gjøre det lettere for jenter å få tilgang til bransjen vår og gjøre den mer mangfoldig, sier Agnieszka Szamałek-Michalska, leder for kultur og internkommunikasjon i CD Projekt RED.

Forskning viser at det er 17 millioner spillere i Polen. 47 prosent av dem er kvinner. Dette betyr imidlertid ikke at de knytter sitt profesjonelle liv til spillindustrien. Det er 20 prosent av gamedev-ansatte.

– Hos Perspektywy har vi stor tro på jenter og deres makt til å forandre verden. På showet «Jenter i spillet!» Vi vil oppfordre deg til å spre vingene dine i et ekstremt spennende område: spill. Det er en av de mest utviklede industriene, et utstillingsvindu for Polen i verden. Det er på tide at stemmen til kvinner blir tydelig hørt i ham, sier Dr. Bianka Siwińska, direktør for Perspektywy Women in Tech.


Opphavsrettsbeskyttet materiale: Regler for opptrykk er spesifisert i forskriften.

DU LIKER MEG? DEL PÅ FACEBOOK

You may also like

Leave a Comment