Home » Hva er kjent om Kongsberg-angrepet?

Hva er kjent om Kongsberg-angrepet?

by Russell Crowe

YTTERLIGERE. Identiteten til personen som organiserte det blodige angrepet i Kongsberg er Espen Andersen Bråthen, en 37 år gammel dansk statsborger.

– Foreløpig ser hendelsene i Kongsberg ut som et terrorangrep, men etterforskningen vil fastslå nøyaktig motivet for handlingen, sier Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i en melding.

En person kjent med siktede sier til NRK at hans konvertering til islamsk tro kanskje ikke har sammenheng med angrepet.

«Denne mannen har en alvorlig psykisk lidelse og har hatt problemer siden ungdomsårene. Det hadde også en betydelig innvirkning på livene til deres kjære, sa han.

Mannen, bevæpnet med bue og pil, drepte fem personer og såret ytterligere to i Sørøst-Norge onsdag. Overgriperen er pågrepet, politiet utelukker ikke et terrormotiv.

Politiet oppfordret innbyggerne til å holde seg hjemme onsdag kveld, med enkelte steder blokkert.

Norske politifolk er vanligvis ubevæpnede, men etter angrepet påla Politidirektoratet tjenestemenn å bevæpne seg over hele landet.

Politiet har bekreftet at en 37 år gammel dansk statsborger er siktet for overfall og drap på fem personer i Kongsberg, Norge.

Norsk politi la ut en anmeldelse torsdag morgen som bekrefter pågripelsen og siktelsen av en dansk statsborger bosatt i Kongsberg.

«En 37 år gammel mann ble pågrepet siktet etter at fem personer ble drept og to skadd på et anlegg i Kongsberg onsdag kveld. Mannen er dansk statsborger, men bor i Kongsberg. Han ble pågrepet i Drammen onsdag kveld. , ifølge en politirapport.

– Vi bestemte oss for å bekrefte denne informasjonen fordi det var mange rykter om angriperen på sosiale medier, forklarte politiet.

Overfallsmannen skal ha sagt ja til å samarbeide og svare på politiets spørsmål.

Politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen bekreftet torsdag morgen at den 37 år gamle danske statsborgeren «innrømmer omstendighetene rundt hendelsen, men har ennå ikke ventet med å erkjenne straffskyld».

Han la til at politiet allerede kjente den mistenkte, som hadde blitt konfrontert flere ganger. Det var bekymring for at mannens synspunkter kunne være radikale. Politiet bekreftet at mannen hadde konvertert til islamsk tro.

I fjor sperret retten mannen fra å henvende seg til to familiemedlemmer i et halvt år etter at han truet med å drepe dem. Rettskjennelsen tilsier at politiet ikke er i tvil om at mannen står i fare for å begå kriminalitet mot disse pårørende.

Den mistenkte var tidligere dømt for tyveri og erverv av hasj.

Norsk politi har tidligere slått fast at den mistenkte handlet alene, et terrorangrep kan ikke utelukkes.

Den mistenkte ble tildelt en psykiatrisk undersøkelse.

Politiet ble varslet om angrepet i en by rundt 80 km vest for hovedstaden Oslo klokken 18.13. Den mistenkte ble pågrepet klokken 18.47.

Politiet bekreftet senere at fem personer var omkommet og ytterligere to ble skadet. Blant de døde er fire kvinner og en mann i alderen 50 til 70 år.

De skadde ligger på intensivavdelingen, men deres liv er ikke i livsfare.

Angriperen avfyrte piler fra baugen og brukte andre våpen, men hvilke er ennå ikke detaljert. Angrepet fant sted på ulike steder i sentrum, blant annet kjøpesenteret Coop Extra.

Politiet har bedt vitner til hendelsen om ikke å dele bilder eller videoer av angrepet på sosiale medier, da de kan påvirke barn eller sensitive personer negativt.

– Dette har overrasket oss, sa statsminister Erna Solberg på sin siste dag i embetet.

Fungerende statsminister John Gahr kalte Støres angrep på Kongsberg «brutalt og brutalt».

Den norske kongefamilien uttrykte også sin kondolans.

– Vi ble overrasket over de tragiske hendelsene i Kongsberg i går kveld. Vi uttrykker vår dypeste medfølelse til familiene til ofrene og sympatiserer med de skadde. Vi står i solidaritet med alle Kongsbergfolk hvis vanlige trygge omgivelser plutselig er blitt farlige. Norge er et lite land, det har ikke bare påvirket Kongsberg, hele landet er med deg, sa kong Harald V på vegne av hele kongefamilien.

Utarbeidet av thelocal.no og nrk.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Hva er kjent om Kongsberg-angrepet?

sfgdfg

You may also like