Home » Latviske bobslede boder i Kina, forberedelsene bør fortsette med utvalgt team / artikkel

Latviske bobslede boder i Kina, forberedelsene bør fortsette med utvalgt team / artikkel

by Russell Crowe

Den 29. oktober ble latviske sleder klargjort for en flytur fra Kina til Europa returnert fra flyplassterminalen til en sikkerhetskontroll, hvor ingenting uautorisert ble funnet. Det er få fraktflyvninger fra Kina, og på grunn av forsinkelsen dro det latviske laget til europacupen i Norge med utvalgte bobsleder og sleder, som sjelden brukes i konkurranser.

Sandis Prūsis, hovedtrener for bobsledelaget, forklarte at sleden kun kunne sendes fra Kina på fredag, og situasjonen kompliseres ytterligere av det faktum at sledens containere også inneholder utøvernes utstyr og verktøy. , så de må kunne tilpasse seg den uforutsette situasjonen.

«Vi kommer til å holde oss til noe, holde oss til noe og drive det som det er,» sa Prussia.

Ni latviske bobsledere dro til Lillehammer i Norge, men mannskapet på Oskars Ķibermanis fortsetter å forberede seg i Sigulda med reserve.

Prūsis forklarte at i teorien har latvisk bobsleigh tre VM-mannskapskvoter i både double og firer, men i første etappe av november vil det bare være ett mannskap i Igles. Dette er fordi det parallelt vil være konkurranser i Europacupen, hvor nye førere Dāvis Kaufmanis og Emīls Cipulis skal male løpene som er nødvendige for å kvalifisere seg.

Ved OL i Beijing er målet for de latviske bobkjørerne å gå med det beste laget og oppnå det beste resultatet, ikke å nå maksimalt antall deltakere, understreket Prūsis.

«Minsteoppgaven for oss er minst to dobler og to firere, selv om jeg håper vi fortsatt vil kjempe om den tredje,» sa Prusia.

Konkurrenter fra Latvia, Canada, Sveits og Russland vil konkurrere om en sjanse til å starte OL med tre lag.

Bare to land kan starte med tre lag, og ett av dem blir definitivt Tyskland.

«Det virker alvorlig, men ikke desperat», beskrev treneren i den kommende kampen om den tredje OL-plassen.

Preussen gleder seg over å kunne ta isturer til Kinas mest imponerende bobsledekompleks i begynnelsen av oktober. Selv om det ble mange ritt, tror ikke treneren at banen i Yangtze er kjent, fordi lufttemperaturen var nær +20 grader i oktober, men om vinteren kan det være like mye som ulempen.

På OL-banen ser Preussen minst 4-5 kroker som avgjør resultatet, og det er viktig at du også må bestige fjellet midt i løypa. Preussen håper at OL blir mer interessant fordi banen vil være lite kjent for stormaktenes piloter.

Deltakelse i Beijing-rutegjenkjenningsarrangementet kom til en kosmisk kostnad, og ifølge Ekmanis ville ikke latvieres deltakelse vært mulig uten ytterligere statlig finansiering.

Ķibermanis beskrev erfaringen fra 40 turer på Beijing-banen som viktig. Han mener

OL-banen er ikke komplisert, men den er klissete, så det vil være naivt å forvente gode resultater i de olympiske leker uten treningen.

Jānis Kols, LBSF-president, sa at Daumants Dreiškens og Oskars Melbārdis, som ble uteksaminert, allerede jobber som trenere og konsulenter, og viderefører erfaringene sine til unge bobsledere.

Skjelettet til tittelen Martins Dukurs har i mellomtiden gjennomført en god periode med forberedelser før OL-sesongen, og fullført alt det planlagte arbeidet uten skader. Han anser ikke OL-banen i Kina som hans favoritt, men sannsynligvis fordi attraksjonene ikke var det han skulle ønske. Med tanke på teknisk utvikling har Beijing-banen også fått Martin til å tenke at letingen bør fortsette i en annen retning enn sommeren.

Etter de første etappene av verdenscupen vil Martins Dukurs vurdere lagets egnethet og gjøre eventuelle nødvendige justeringer.

Thomas Dukurs forbereder seg også til sesongen, men Andija T Steel skal representere Latvia i verdenscupen. Lelde Priedulēna, som har avsluttet karrieren som idrettsutøver, skal hjelpe henne som konsulent, mens Dārta Zunte starter sesongen på Intercontinental Cup.

Styremedlem og skjeletttrener i LBSF Gints Dzērve håper Zunte kan gjøre seg fortjent til en plass i verdenscupen neste sesong, men i herrekonkurransen starter skjelettungdommen i Europacupen denne sesongen.

Det er allerede meldt at verdens sterkeste bobkjørere og skjelettkjørere forberedte seg til sesongen på OL-banen i Yangtzein i andre halvdel av oktober, hvor de trente og holdt testkonkurranser. Ekvipasjene til de nye latviske førerne starter i europacupen på Lillehammer frem til midten av november, men Ķibermanis starter sesongen i første etappe av verdensmesterskapet, som starter på Igls-banen i Østerrike 19. november.

LTV7 og replay.lv vil kunne se verdenscupen direkte.

Etter to etapper i Egls vil verdenscupen fortsatt finne sted i Altenberg og Winterberg, og Sigulda, Winterberg og St. Moritz er vertskap for bob og skjelett i januar 2022 frem til starten av Beijing-OL. Den siste etappen av verdenscupen i midten av januar på St. Moritz-banen i Sveits blir også EM.

You may also like