Home » Hva har blitt? Lucille tysk | Nordisk magasin | #1 Skiskyting

Hva har blitt? Lucille tysk | Nordisk magasin | #1 Skiskyting

by Edvard Munch

Lucille Germain: «Jeg savner min lille rifle»

Det var i 2017 det Vosges-skiskytteren Lucille Germain har bestemt seg for å beholde riflen og skiene i skapet. Av Union (Vosges), hadde imidlertid glimret i de unge skiskytterkategoriene… men uten noen gang å ha hatt muligheten til å skinne internasjonalt. Det var etter en mislykket sesong han bestemte seg for å gå videre.

Til nordisk magasin, lucille germain, som ble en stiløper anerkjent som verdensmester for lag i 2019, gikk med på å spille spillet «Hva skjedde med dem?» «.

  • Når tok karrieren som eliteidrettsutøver slutt og hvordan var sinnstilstanden din på den tiden?

Jeg vet ikke om vi kan snakke om en karriere siden jeg aldri har skilt meg ut internasjonalt. Det er min lille anger. Jeg bestemte meg for å henge opp skiene i slutten av 2017 etter en svært vanskelig siste sesong resultatmessig. Mentalt var jeg ikke lenger i det. For å være gjennomsiktig lukket jeg meg selv i en boble, og fordi jeg ønsket å gjøre ting riktig, gjorde jeg det motsatte. Sove/spise, trene/spise-rytmen passet ikke lenger for meg. Jeg gikk ned i vekt og beveget meg ikke lenger på ski. Jeg tror det var på tide å si stopp. Kanskje jeg burde ha holdt ut, men jeg lyttet til meg selv og jeg angrer ikke på at jeg tok denne avgjørelsen.

Lucille Germain (FRA) – Nordic Magazine
  • Hva var det vanskeligste for deg rett etterpå? Hva gikk du glipp av?

For å være ærlig var skiskytterstoppet mitt mer en lettelse og frigjøring enn et vanskelig øyeblikk. Det jeg savnet mest var praksisplassene i komiteen i Oberhof eller Notschrei og alle de gode stundene som følger med. Jeg savner også den lille riflen min. Jeg elsket å skyte og følelsene det ga. Hadde litt hjertesorg med å selge den, men den er i gode hender siden det var kusinen min som hentet den. [Nolan Claudel, NDLR] !

  • Hvis du hadde muligheten til å delta i en konkurranse, hva ville det vært? Hvilken nåværende idrettsutøver vil du konkurrere med?

Jeg har alltid drømt om å kjøre et flott løypeløp med Emelie Forsberg fordi hun er en kvinne jeg beundrer og som inspirerer meg mye. Jeg hadde denne muligheten, i all ydmykhet, i år under sti-VM i Innsbruck. Jeg har ikke noe spesielt løp bortsett fra å kjøre Birkenbeinnerennet en dag fordi det er et legendarisk løp og dessuten er det i Norge! Men en dag vil jeg kjøre sammen med Therese Jogaug, kanskje på sti, hvem vet? Uansett, disse 10+ km-tidene er virkelig stratosfæriske!

Lucille Germain, skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordic mag skiathlon, skiskyting 2023, langrenn, skiskytingsmagasin
Lucille Germain (FRA) – Lucille Germain

Den lille anekdoten er at jeg fikk muligheten til å løpe sammen med Laura Dahlmeier i 2019. Ikke i skiskyting, men i stiløping, under verdensmesterskapet i fjellløp i Argentina. Jeg snakker om denne kvinnen som knuste verdenscuppene i skiskyting i noen år…

  • Tvert imot, hva savnet du minst?

Uten å nøle, skihjulene! Han var ingen stor fan, og hvis han kunne løpe eller sykle for å erstatte ham, var det uten å nøle. Det jeg også manglet var turene til og fra Bessans. Fra Vogesene er det verdens undergang! Jeg har alltid håpet at kalenderen bare ville påtvinge oss en fransk cup der. Ah, den siste tingen er vedlikeholdet av skiene og riflen…

Lucille Germain, skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordic mag skiathlon, skiskyting 2023, langrenn, skiskytingsmagasin
Lucille Germain (FRA) – Lucille Germain
  • Hva var veien din etter endt karriere?

Kort tid etter skiskytterstoppet mitt gjorde jeg det jeg ville. Jeg var på IUT i Annecy i skistudieklassen. Vi hadde fri om vinteren, så jeg fikk god fremgang på instruktørdiplomet og begynte å løpe. Det fungerte ganske bra for meg, og kort tid etter, i 2019, ble jeg spurt om å bli med i Sidas Matryx-teamet, en uavhengig high-end løypeorganisasjon. Jeg nølte i noen uker, redd for å falle tilbake til det jeg hadde opplevd med skiskyting, og så endte jeg opp med å si ja, jeg hadde ingenting å tape. Som et resultat av dette kombinerte jeg frem til i fjor, studier og idrett.

  • Hva er ditt nye liv?

Jeg fullførte mastergraden i sportsmarkedsføring og ledelse i Chambéry i fjor og ble ferdig med diplom som nordisk skiinstruktør i vinter. Jeg er endelig ferdig med studiene og det er en ekte lykke!! Jeg forlot også mitt hjemlige Vosges for å nå Savoy-fjellene. I dag, og siden denne sesongen, er jeg en semi-profesjonell løypeutøver, iført fargene til Team Sidas Matryx i 5 år. For å opprettholde en balanse i livet, underviser jeg vintertimer på ESF Champagny-en-Vanoise og veileder Bozel skiklubb på deltid. Å gjøre lidenskapen hennes til jobben hennes og bruke erfaringene mine som skiløper til å trene ungdommer er en fin balanse. Dette nye livet passer meg perfekt!

Lucille Germain, skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordic mag skiathlon, skiskyting 2023, langrenn, skiskytingsmagasin
Lucille Germain er verdensmester i løyper – Lucille Germain
  • Når noen finner ut om fortiden din på ski, hva er deres reaksjon?

Jeg snakker vanligvis ikke om fortiden min… med mindre jeg får spørsmål. Miljøet mitt kjenner fortiden min som skiskytter, men noen ganger hender det at temaet kommer opp og jeg snakker gjerne om det eller svarer på spørsmålene dine om hvordan skyting fungerer eller forklarer de forskjellige løpsformatene.

  • Hvordan vil du si at fortiden din som idrettsutøver har hjulpet deg mest?

Jeg tilbrakte gode år i skiskyting, og dette er opplevelser som vil tjene meg livet ut. Skiskyting ga meg verdier og ferdigheter som jeg visste hvordan jeg skulle bruke i min nåværende idrettsutøvelse. Jeg baserer meg på feilene som jeg har gjort i skiskyting med mat eller treningsmetoder for ikke å gjengi det samme. I løpet av disse årene fikk jeg også vakre møter og opplevde vakre følelser. Jeg vil beholde minnene dine i lang tid.

Lucille Germain, skiskyting, langrenn, langrenn, kombinert, skihopp, spesialhopp, nordicmag, Nordic Mag, nordic mag skiathlon, skiskyting 2023, langrenn, skiskytingsmagasin
Lucille Germain (FRA) – Lucille Germain
  • Hvilken plass inntar Norden i ditt nåværende liv?

Som jeg nevnte tidligere, jobber jeg om vinteren i Bozel Ski Club og jeg underviser i ESF, nok til å fortelle deg at historien min med langrenn ikke er over! Jeg kjører fortsatt langrenn om vinteren ettersom det utfyller løypekjøring, men jeg blir stadig flinkere til å stå på ski. Det er klart jeg elsker å følge verdenscupene i skiskyting og langrenn. Jeg følger resultatene og prøver å følge med på nyhetene fra skiløpere som Hugo Lapalus og Paul Combey som jeg var sammen med på IUT, skiskytterne, men også Delphine Claudel som jeg kunne se igjen under en aktiviseringsdag med vår felles partner Baouw . Så jeg beholdt noen få lenker, men timeplanene deres er ganske travle og forskjellige fra mine. Jeg har endelig fått gode kontakter med pensjonerte skiløpere!


Alt «hva skjedde med dem?» «av nordisk magasin


de siste fem nyhetene

Artikkelen fortsetter under annonse.

You may also like