Home » Hvordan lære norsk gratis før du reiser til Norge

Hvordan lære norsk gratis før du reiser til Norge

by Roald Amundsen

Å snakke litt av det lokale språket kan være veldig nyttig når du reiser. Selv det mest grunnleggende vokabularet kan berike reisen din og gi deg en bedre forståelse av kulturen. Før turen lar dette deg forutse opplevelsene du vil leve.

Takket være nettbaserte verktøy og ressurser har det aldri vært enklere å begynne å lære et fremmedspråk, uansett språklæringserfaring på skolen. Hvis du bestemmer deg for å lære norsk, er det viktig at du starter tidlig.

Trenger du å lære norsk?

Den siste utgaven av EF English Proficiency Index rangerer nordmenn på fjerde plass i verden for ferdigheter i engelsk som ikke har morsmål. Denne evnen er høyest i de to største byene, Oslo og Bergen.

Men selv på landsbygda snakker så og si alle nordmenn i det minste litt engelsk, sikkert nok til å hjelpe en bortkommen eller forvirret reisende, men de fleste snakker flytende engelsk gjennom et helt liv med utdanning, TV og film, fanatisme for engelsk fotball og reiser. om verden.

Så med mindre du planlegger å flytte til Norge, i så fall bør det å lære norsk stå høyt på oppgavelisten din, er det ingen grunn til å legge inn timene før en tur. Når det er sagt, vil nordmenn bli glade om du vil øve på noen av frasene du nettopp har lært i landet.

Gratis nettkurs

Det finnes mange betalte nettkurs av varierende kvalitet og pris, men Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) har en fantastisk gratis ressurs for å begynne å lære språket.

Dette 12-delte kurset, kalt «Norsk på nettet», er laget for å hjelpe nykommere til Norge å bli kjent med språket fra dag én. Nybegynnerkurset bruker historier, lydfiler og flashcards for å lære bort ordforråd og uttale mens de følger eventyrene til nye familier i Norge.

Tilgjengelige nedlastinger inkluderer en 139-siders manual, grammatikktabeller og lydspor. Selv om dette ikke er et kurs for reisende, dekker de to første leksjonene introduksjon og grunnleggende reisevokabular.

Eksperter fra Universitetet i Oslo har også bidratt til Future Learn-plattformen ved å tilby et gratis kurs for nybegynnere om å lære norsk. Selv om det er en betalt plattform, er tilgangen til norskkurset gratis i en begrenset periode.

Når du har nådd et visst nivå, kan du teste deg selv. De tilhørende øvelsene i boken Exploring Norwegian Grammar er gratis.

språkapper

Det er mange alternativer for å lære språk på smarttelefoner. Den mest kjente er Duolingo, som kan lastes ned gratis eller brukes på nettet. Det er en betalt oppgradering tilgjengelig, men den annonsestøttede gratisversjonen er et svært dyktig språklæringsverktøy.

Den beste måten å lære et språk på er å øve på det daglig. Duolingos innebygde gamification gjør det morsomt og enkelt å lage en daglig språklæringsvane.

Memrise er en annen populær app som bruker en flash-kortlignende tilnærming for å hjelpe med å huske ord. Selskapet sier at introduksjonskurset i norsk lærer deltakerne hvordan de skal introdusere seg selv, hvordan de kan komme seg rundt og «lære mye nyttig norsk samtalespråk for å få folk til å smile».

Norsk musikk og podcaster

Uttale er ofte hovedhindringen for å lære et nytt språk. For å hjelpe deg i de tidlige stadiene av å lære norsk, er det nok av norsk musikk og podcaster tilgjengelig å lytte til.

Å lytte til norsk regelmessig, enten du forstår ordene eller ikke, vil hjelpe deg med å absorbere tråkkfrekvensen og særhetene ved uttalen. Dette vil gjøre det mye lettere for deg å forstå når en ekte nordmann svarer deg!

Klar Tale er en ukentlig papiravis og nettside som publiserer nyheter på vanlig norsk. Det er en utmerket ressurs for å lære å lese skriftspråk i dagens kontekst. Mindre kjent er den gratis ukentlige podcasten en lydversjon av avisen.

Slapp av med sakte norsk er en annen fin måte å lære autentisk norsk snakket i et lavere tempo. Etter en kort introduksjon på engelsk, inneholder hver episode en «fantastisk historie» lest av en lisensiert hypnoterapeut og profesjonell voiceover.

Musikk er en annen fantastisk måte å bli kjent med språket på. Du finner garantert noen norske artister innen favorittsjangre, men folkemusikk eller barnesanger vil spare deg for tid, spesielt hvis du leser teksten mens du hører på sangene. Datter og far Siri Nilsen og Lillebjørn Nilsen er to navn verdt å oppdage.

You may also like