Home » Immigrasjon, et favorittemne for europeiske populister

Immigrasjon, et favorittemne for europeiske populister

by Ashley Olsen

Den nasjonalistiske og populistiske høyresiden kan godt vinne valget i Sveits denne søndagen 22. oktober 2023. Landet fornyer sitt parlament og samtidig sin regjering. Og når det gjelder 20 år, er det Center Democratic Union, UDC, som skal beholde flertallet. Det konservative partiet – til og med høyreekstreme, ifølge sine motstandere – navigerer i sin favorittsak: innvandring. I Yverdon-les-Bains, Jérémie Lanche.

Hvis den liberale opposisjonen skulle vinne parlamentsvalget inn Polen, Forrige helg har immigrasjonsdebatten sluppet løs lidenskaper de siste ukene i Polen. Plassert i sentrum av valgkampen, ble saken til og med gjenstand for en folkeavstemning på valgdagen. Adrien Sarlat forklarer oss ambivalensen i polsk innvandringspolitikk.

Der Norge ser fremveksten av nye klimaaktivister. Deres første hit går tilbake til 11. november 2022. I Oslo forsøkte de å beslaglegge et kjent maleri, skriket av Munch.

Organisasjonen deres heter «Stop Oil Exploration». Denne nye generasjonen har tatt på seg økologiske spørsmål rundt opphør av olje- og gassutvinning, men også forsvar av urfolks territorier. Ana Verdaguer.

Amiens: politiet på universitetsbenkene

I ett år skal 50 aktive politifolk gjennomgå opplæring i sosiologi om temaet «Politi-befolkning». En unik opplæring i Frankrike for å tillate politifolk å dekonstruere sin profesjonelle praksis og revurdere interaksjoner med befolkningen. Rapportere Lise Verbeke.

Internett-Europa: Russisk propaganda

Russland intensiverer sin propaganda mot ukrainere i Europa. Når man reflekterer over aktuelle hendelser i Midtøsten, for eksempel, er målet å demonisere ukrainere for å snu europeere mot dem. Siden krigens begynnelse har Russland også bygget opp myten om å forsvare hjemlandet mot ukrainere presentert som nazister. Alle med fotografier, rapporter og falsk informasjon spredt massivt på sosiale nettverk. Laura Taouchanov.

You may also like