Home » Innbyggerne i Alytus er vinnerne av den internasjonale tematiske filmfestivalen i Polen

Innbyggerne i Alytus er vinnerne av den internasjonale tematiske filmfestivalen i Polen

by Russell Crowe

Residents of Alytus ble vinnerne av den polske internasjonale filmfestivalen.

Filmen skapt av Rūta Lankininkaitė, Jonas Griškonis og Alius Mikelionis, dedikert til sekstiårsjubileet til Alytus kriminalomsorgssenter, deltok i den niende filmfestivalkonkurransen «Prison movie».

Den internasjonale festivalens konkurranseprogram mottok mer enn 150 filmer fra Polen, Litauen, samt Tsjekkia, Estland, USA, Colombia, Latvia, Slovakia, Finland og Ungarn, og litt over ti kom seg til finalen.

Festivalprisene fant sted i Filharmonien

I år ble filmen om Alytus kriminalomsorg den eneste prisvinnende filmen laget av utlendinger, og alle andre priser gikk til polakker.

A. Mikelionis, filmet av J. Griškonis, sørget for video, lydredigering og regi, og infografikk for den internasjonalt anerkjente filmen, og R. Lankininkaitė sørget for manus, generell regi og lydspor.

Figur fra den internasjonale filmfestivalen

I tillegg til innbyggerne i Alytus, inkluderte vinnerlisten også forfattere som sendte inn filmer om polske fengsler i Chisinau, Szczecin og Volov.

Hovedprisen i konkurranseprogrammet til den internasjonale filmfestivalen «Prison movie» er dedikert til en serie dokumentarer om livene til mennesker som er dømt til livsvarig fengsel, på oppdrag fra Polsat, et av de mest kjente polske TV-selskapene.

Øyeblikket for filmjuryen tildeler

Prisene ble delt ut ved Warmia-Masuria Philharmonic i Olsztyn.

Publikum lyttet til en høytidelig konsert dedikert til dem og så utdrag fra festivalens beste filmer.

Konsert for vinnerne

Sonata Buzaitienė, representant for Alytus kriminalomsorgen og rådgiver for avdelingen for organisering av aktiviteter, deltok i den festlige handlingen og mottok prisen. Da han mottok prisen sa han at denne evalueringen ikke bare er en stor ære for Alytus kriminalomsorgssenter, det litauiske fengselssystemet, men også et insentiv til å arbeide og presentere dette arbeidet for offentligheten.

S. Buzaitienė trekker tilbake prisen til innbyggerne i Alytus

RENOVERT

  • I følge Magdalena Socha, representant for festivalarrangørene, vant filmen «Alytus Correctional Home – 60: Responsibility – Change – Man» en eksklusiv pris for utenlandske skapere.
Skulpturer av festivalvinnerne

YTTERLIGERE

  • Bare Alytus-innbyggernes film ble evaluert i den internasjonale festivalkonkurransen Youtube Kanalen har allerede blitt sett i mer enn ti land: mer enn 80 tusen seere gjorde det i Litauen, rundt 10 tusen. – I Storbritannia.
Presentasjon av filmen Alytus ved prisutdelinger i Polen

Alytus-kriminalfilmen har nådd tusenvis av seere i Norge og Tyskland, og har blitt sett mye i Irland, Sverige, Nederland, Danmark, USA, Spania, Island og Polen.

  • Hvis du ikke har sett Alytus-filmen som vant en internasjonal pris ennå, sjekk ut:

You may also like