Home » Innvielse av NaMo Bharat, Alstoms første semi-høyhastighets regionale tog i India – En ny global målestokk innen avansert signalteknologi

Innvielse av NaMo Bharat, Alstoms første semi-høyhastighets regionale tog i India – En ny global målestokk innen avansert signalteknologi

by Roald Amundsen

Et unikt «Make in India»-prosjekt

Disse togene er designet av Alstoms ingeniørsenter i Hyderabad og produsert i Savli, Gujarat, og passer perfekt inn i regjeringens ambisjoner. «Laget i India« og Aatmanirbhar Bharat. Det rullende materiellet kommer fra Alstoms Adessia pendeltogfamilie, som drar nytte av global erfaring. Trekksystemene og det elektriske utstyret produseres ved Maneja-anlegget (Gujarat).

NaMo Bharat vil spille en nøkkelrolle i å forfølge en balansert og bærekraftig økonomisk utvikling i regionen. Dens avanserte, miljøvennlige design vil oppnå betydelige effektivitetsforbedringer gjennom integrering av energisparende teknologier, inkludert moderne karosserier, boggier, trekksystemer og regenerativ bremsing.

Den eksepsjonelle ergonomien, sikkerheten og komforten, lave livssykluskostnader og høye resirkuleringsgrad bidrar også til å gjøre disse nye bynære togene til et attraktivt bærekraftig alternativ for å fremme offentlig transport, og dermed redusere trafikkork, luftforurensning og drivstofforbruk. De sparer tid og penger på reiser og endrer livene til millioner av innbyggere ved å koble forstedene med regionens økonomiske sentrum.

Alstom og NaMo Bharat-prosjektet forplikter seg

Alstom ble tildelt denne kontrakten i 2020. Arbeidet inkluderer:

  • design, konstruksjon og levering av tog. Levering av 210 vogner med bynære og interregionale transitttog.
  • Design, forsyning og installasjon av signal-, togstyrings- og telekommunikasjonssystemet, skjermdør og langsiktig utvikling er fullført for den prioriterte seksjonen på ca. 17 km for lansering.
  • Levering av omfattende vedlikeholdstjenester i 15 år.

Hovedmålet med dette regionale raske transportsystemet er å lindre trafikkbelastningen i den nasjonale hovedstaden og deaktivere byen ved å tillate raskere reise mellom perifere byer. Siden 2002, etter åpningen av den første delen av DMRC, har metronettverket vokst i et raskt tempo. RRTS-nettverket vil utfylle metroen og bør utvikle seg veldig raskt i landet.

Alstom designet dette toget inspirert av Delhis ikoniske landemerke, Lotus Temple, og lanserte det i september 2020. Det vil revolusjonere interregional og peri-urbane jernbanetransport og fundamentalt endre måten folk reiser på i India.

[1] Regional Rapid Transit System (RRTS) er et nytt dedikert, middels hastighet, praktisk og høykapasitets peri-urbant nettverk som forbinder regionale noder i National Capital Region. Åtte RRTS-korridorer er planlagt. HAN Den første, mellom Delhi og Meerut, skal hete NaMo Bharat..

Alstom™, Adessia™ er varemerker beskyttet av Alstom-gruppen.

You may also like