Home » Nytt snøfall i sikte i Quebec

Nytt snøfall i sikte i Quebec

by Liv Ullmann

Noen quebecere vil våkne opp til et hvitt teppe onsdag morgen. Våt snø som kan komplisere rushtiden. I Montreal vil Louis-Hippolyte-La Fontaine-tunnelen være stengt om natten i begge retninger fra mandag til søndag.


Snøfnugg skal begynne å falle tirsdag ettermiddag sørvest i provinsen, altså i Outaouais. Snøen skulle deretter bevege seg østover, og påvirke de fleste regioner, inkludert Laurentians, Montreal, en del av Montérégie og Estrie, Lanaudière, Mauricie og National Capital-sektoren.

I de mest fjellrike områdene kan det samle seg opptil 15 centimeter snø, indikerer Simon Legault, en meteorolog ved Environment Canada.

Det er ventet mellom 5 og 10 centimeter snø i hovedstadsområdet i Montreal. Noen steder kan underkjølt regn tilføres blandingen. Den gradvise økningen i temperaturer er imidlertid mer sannsynlig å forvandle snøen til våt snø og deretter smelte, forklarer meteorologen.

I tillegg vil det være svært lite vind, så det er ikke ventet snø. Denne flommen kan imidlertid komplisere onsdagens rushtid i områder hvor det vil falle snø, advarer meteorologen. «Det er også den psykologiske effekten av det første snøfallet: ikke alle er velskoet eller forberedt,» husker Legault.

Det hvite teppet vil ikke vare lenge, mener meteorologen også. Økende temperaturer vil smelte snøen, akkurat som tidligere snøfall vi har sett så langt i det sørlige Quebec.

— Vi nærmer oss vinter, men vi er ennå ikke ved begynnelsen av vinteren som sådan, sier han.

Louis-Hippolyte-La Fontaine-tunnelen stengt om natten

Forberedende arbeid for å erstatte viftene vil føre til fullstendig stenging av Louis-Hippolyte-La Fontaine-tunnelen i østlige Montreal fra mandag til neste søndag. Begge retninger av tunnelen vil bli berørt.

I løpet av nettene fra mandag til torsdag vil tunnelen forbli stengt fra 21.00 til 05.00, advarer Samferdselsdepartementet. Stengingen vil fortsette ut helgen. Lørdag morgen åpner tunnelen igjen klokken 8 og søndag klokken 9

Vær oppmerksom på at adkomstveier som fører til denne strekningen av riksvei 25 vil bli stengt 30 minutter i forveien.

Departementet inviterer deg til å konsultere med jevne mellomrom quebec511.info før du går ut på veien eller ring 511 for å finne ut om nettverksstenginger og planlegge turene dine.

You may also like