Home » Ishockey. En texier-perle gir Blues seier i Norge!

Ishockey. En texier-perle gir Blues seier i Norge!

by Edvard Munch

Det franske laget er i Norge på sin siste treningsleir før verdensmesterskapet som begynner 12. mai i Finland. I sin første kamp mot skandinavene vant de blå kampen (4-3). De to lagene spiller igjen denne lørdagen (16:00).

Av DER
5. mai 2023 kl. 09:32 | oppdatert klokken 21:32

Det franske ishockeylaget er i siste strek. Noen uker før VM, som begynner 12. mai i Tammerfors (Finland), spilte de blå en forberedelseskamp mot Norge denne fredagskvelden. I Skandinavia i fem dager møtte Philippe Bozons lag, 13. på den internasjonale rankingen, en lignende gruppe på papiret. Nordmennene ligger på 12. plass på IIHF-rankingen.

Alexandre Texier scorer vinnermålet

Etter deres to siste seire mot Slovenia forrige helg på Aren’Ice i Cergy-Pontoise (4-3, 2-1 ap), måtte franskmennene bekrefte løftene som ble sett på Ile-de-France-arenaen. Philippe Bozons spillere startet spillet sitt på den beste måten takket være Justin Addamo (0’24»). Spissen ble kalt opp for første gang av Philippe Bozon, og scoret i sin første opptreden for Frankrike.

Skandinavene hevet deretter nivået for å utligne takket være Michael Haga (9’17») på numerisk overlegenhet og deretter utnytte. Mathias Trettenes (23’34») og Andreas Martinsen (26’56») ga nordmennene en tomålsledelse.

Charles Bertrand, i numerisk overlegenhet, lot Blues øke poengsummen på slutten av andre omgang (37’21») takket være en missil sendt til takvinduet til den norske målvakten.

Så snart kampen ble gjenopptatt, lot Isérois Louis Boudon Blues utligne (43’49»). På slutten av kampen ble lokalbefolkningen overrasket av Alexandre Texier, som scoret vinnermålet i undertall. Denne seieren bekrefter de gode inntrykkene som ble opplevd under de to kampene mot Slovenia. Det franske laget spiller igjen denne lørdagen (16.00) mot de norske. Dette blir den siste testen før verdenscupen.

Datablad

På Asker (Askerhallen ishall) slo Frankrike Norge 4-3 (1-1, 1-2, 2-0).

Frankrike mål: 0’24» Addamo (T. Bozón, Texier); 37’21» Bertrand (Gallet, høyre) [5-4] ; 43’49» Boudon (Rech, Bertrand); 56’51 Texier (4-5).

Norges mål: 9’17 Haga (Norstebo, Olimb) [5-4] ; 23’34 Trettenes (Olden); 26’56 Martinsen (Trettenes, Karisen).