Home » IV East Design Days begynner. Det blir mange møter og konferanser.

IV East Design Days begynner. Det blir mange møter og konferanser.

by Russell Crowe

IV East Design Days startet torsdag (26. november). I løpet av de neste to dagene vil arrangementet inneholde en rekke møter om design, ny teknologi, næringsliv og gastronomi.

Foto: UMWP

Årets motto for IV East Design Days er «Come Together at the Table.» Av denne grunn inviterer Fakultet for arkitektur ved Bialystok University of Technology, sammen med selskaper og institusjoner fra den nordøstlige regionen av Polen, deg til møter hvis oppgave er å presentere de betydelige prestasjonene som oppstår på møtepunktet for design og teknologi. Møter med mestere i kokkekunsten vil også være en udiskutabel attraksjon.

– Vi ønsker at vi alle skal jobbe sammen til beste for regionen vår, Podlaskie-voivodskapet. Det arkitektoniske fakultet er ikke begrenset til bygget, vi, studenter og ansatte, har et enormt kreativt potensial og kan bidra mye til utviklingen av voivodskapet. Vi har hjelp, støtte og samarbeid med Podlaskie Voivodeship Marshal’s Office. Dette er en stor mulighet for oss og for regionen – forklarer Dr. Ing. Arch. Aleksander Asanowicz, prof. PB, dekan ved Det arkitekturfakultet.

Arrangementet ble deltatt av folk fra hele verden. I tillegg til studiet og utstillingene i hallen på Arkitektfakultetet, er årets East Design Days også en møteblokk på Alfa Centrum-galleriet, en konsert av PRO8L3M-teamet på Zmiana Klimatu-klubben eller en middag på Gorta Fábrica , hvor kjøkkenapparater produseres.

– Du vil kunne møte disse kokkene direkte og lære mange av kjøkkenets hemmeligheter – legger Elwira Horosz til. – Middagen skal tilberedes for 120 personer, vi bygger 40 meter med natur og skal tilberedes av fem kokker. Det blir en fantastisk begivenhet, fordi vi ba dem tilberede retter i fire av våre temaer, som vises på panelene, og for dette er også scenografien forberedt. Dette har ikke skjedd i Podlasie ennå! – han legger til.

Alle som er interessert i IV Jornadas del Diseño de Oriente kan observere begivenhetene gjennom Internett, men også besøke for eksempel salen til Arkitektfakultetet, hvor det også utarbeides unike utstillinger.

– Vi ønsker å dele det vi har som by og region, derav blant annet spørsmålet om tre i arkitektur – forklarer Dr. Arq. Adam Jakimowicz, visedekan for utvikling og samarbeid. – Den bærer både tradisjon og moderne kunst og design. Vi skal ta imot en stor arkitekt Szymon Wojciechowski, men også en stor norsk berømmelse: Siv Helena Stangeland, som forbereder en spesialkonferanse for oss om bruk av tre i arkitekturen i Norge. Designfirmaet ditt gjør virkelig fantastiske ting. Vi ønsker å dele vår erfaring med tradisjon, men også lære hvordan tre kan bli et moderne byggemateriale.

Under IV Conference on Orient Design blir det også en gallakonkurranse om beste diplomoppgave «Wood in architecture».

– Denne landsomfattende konkurransen har blitt en viktig merkevare i Polen – nesten 50 verk av unge arkitekter har kommet – sier Dr. Jakimowicz. – Disse verkene er virkelig vakre.

IV East Design Days er også møbelkunsten. Arrangementets gjest vil være Paweł Grunert, som vil snakke om kunsten med unike møbler og vil bringe en utstilling med verkene sine.

Matdesignmiddagen vil krone en av de fire temablokkene til årets Østre Designdager, matdesignblokken.

Detaljert program er tilgjengelig på Eastern Design Days

You may also like