Home » » Jeg planlegger å avslutte karrieren min etter denne sesongen » – Vintersport – Sportacentrs.com

» Jeg planlegger å avslutte karrieren min etter denne sesongen » – Vintersport – Sportacentrs.com

by Russell Crowe

Etter en lang karriere er planen til Jansrūde klar, nemlig at verdenscupetappen i Quitfjell (Norge) skal være på sitt siste nivå i mars neste år.

«Det er nok rimelig for meg å trekke meg. Det er mange flotte unge menn som kommer inn nå, så jeg tror at Attacking Vikings-kulturen er godt etablert. Jeg har et sterkt ønske om å avslutte karrieren min nå, neste sesong, en slutt.» sier NRKs Jansrūds.

«Det blir definitivt min siste OL-sesong. Men hvis sesongen går bra og jeg vinner som i gamle dager, kan jeg kanskje bestemme meg for å ta et år til. For øyeblikket kan jeg si at Quitfjela planlegger den siste konkurransen.» forklarer den olympiske mesteren 2014 i Supergiganten.

VM i Quitfjel er berammet til 5. og 6. mars. Jansrūds har vunnet syv av sine 23 verdenscupseire der.

Den 36 år gamle alpinløperen utelukker imidlertid ikke muligheten for å fullføre resten av sesongen dersom han kjemper om en av verdenscupens glasskuler i det øyeblikket. Det er to etapper til etter Quitfjela: Kranjska Gora og verdenscupfinalen i Kurshavel / Meribel.

Forrige sesong mislyktes Jansrūde som planlagt og som den gjorde en gang. VM hadde en nedgang i resultater. I Super-G endte han på 12. plass, mens i motbakkeløpet holdt den forsvarende mesteren seg på åttendeplass. I sesongens generelle plassering ble nordmannen rangert som 20., men i Supergiganten 7. plass.

Beslutningen om å slutte blir nok litt lettere nå som alpinisten er blitt forelder. I fjor fødte Chetil Jansrud og kona Benedict Isabel Mortensen datteren Frerey.

«Det er ikke hyggelig å sykle på syvende og åttende plass hele vinteren og ikke se datteren min og kona mi», legger 2019 verdensmesteren til på nedstigningen.

Ressurser brukt:
NRK.no – Norske nyheter, TV og radio og alt …

You may also like