Home » Kanadiske curlingarrangementer fremhever en helg full av olympiske idretter

Kanadiske curlingarrangementer fremhever en helg full av olympiske idretter

by Russell Crowe

Dette er et utdrag fra The Buzzer, CBC Sports daglige nyhetsbrev på e-post. Hold deg oppdatert på hva som skjer innen sport ved å abonnere her.

All vinter-OL-idrett vil finne sted denne helgen

Dette er bare en liten overdrivelse. Etter noen uker med et relativt avslappet vintersportopplegg virker det plutselig som alt skjer samtidig. Han hadde en vane med. Per nå venter OL i Beijing, som offisielt starter 11 uker fra i dag, for fullt.

Høydepunktet denne helgen er Canadian Olympic Curling Trials, kanskje den mest omtalte (og vanskeligste) kvalifiseringen i verden. Det er også det stjernespekkede Grand Prix-skistoppet, og vi får se om kanadiske hurtigløpere kan fortsette sin strålende start på verdenscupsesongen.

Her er hva du kan se under vinter-OL denne helgen:

Curling: Canadian Olympic Trials

Landslagskonkurransen for menn og kvinner for Canada begynner i Beijing lørdag i Saskatoon og avsluttes denne søndagen (mixed doubles i januar).

Det har vært mye snakk de siste årene om hvordan man kan «ta igjen» resten av verden med Canada i curling, og resultatene underbygger til en viss grad dette. Den mektigste nasjonen i sporten har ikke klart å vinne en medalje i en konkurranse for menn eller kvinner ved de siste vinter-OL, første gang det har skjedd, og har ikke vunnet en verdenstittel siden 2018. Men Canadas dybde er fortsatt gullstandarden, og det er derfor bevisene er overbevisende. veldig.

Ni herre- og ni damelag konkurrerer i Saskatoon, og nesten halvparten av dem kan betraktes som favoritter til å vinne OL-gull hvis de kunne. De viktigste utfordrerne til kvinnemesterskapet er Keri Einarson og Rachel Homan (de møttes i de to siste skotske finalene der Einarson vant), Tracy Florey (kanadieren starter sesongen 30-5) og Jennifer Jones (seks skotter). OL-titler og gull 2014). På herresiden er Brads (Goshio, tre ganger Breyer-vinner og OL-gullvinner i 2006; Jacobs, 2013 Perrier-vinner og 14. olympisk mester), samt Kevin Coe (fire ganger Breyer-vinner, mester 2018 Olympian) og regjerende Brendan Slakter (Master Breer).

Gushue er en favoritt for menn, men meningene er mer delte for kvinner. Einarsson og Hoomann har den beste kombinasjonen av alder og prestasjoner: både Homann, 35, vant tre skotske titler før de tapte de to siste finalene til Einarsson. Jones er en legende som fortsatt kan være en hvilken som helst dag, men som 47-åring er han på utkikk etter karrieren. Florey er den mest interessante. 35-åringen kom aldri til Scotties finale, men laget hennes presterer nå bedre enn noen andre i landet. Ken pomeroy Statistisk modell Dette setter dem først i landet og gir dem best sjanse til å vinne stevnene, litt foran Homann og Einarson.

Hvis du gikk glipp av gårsdagens nyhetsbrev, les mer om Pomeroys anmeldelser og hva du kan forvente av deres erfaringer her. Les CBC Sports Curling-reporter Devin Heroux sin kunngjøring her. Bli med Devin og medvert Colleen Jones, direkte fra Saskatoon, for sesongpremieren. Bredden på krøllene I dag kl 19:00 ET på CBC Sports YouTube-kanal.

Kunstløp Grand Prix: French Open

I siste sekundkamp før Grand Prix-finalen dukket det opp mange stjerner. Turneringen ble kronet med fire ganger verdensmestere i kunstløp og favoritter over OL-gullvinneren Gabriela Papadakis og Guillaume Ciceron fra Frankrike. De reiste hjem etter å ha gått glipp av pandemien 2020-21-sesongen, og reiste deretter hjem med seier i Italia for to uker siden. Individuelle hendelser fremheves av den russiske verdensmesteren for kvinner Anna Szczerbakowa og verdensmesterskapet for menn i 2021, Yuma Kagiyama. De vant begge også i Italia og var på topp etter dagens korte show i Frankrike.

Kanadierne Piper Gill og Paul Poirier håper å møte Papadakis og Cizeron om gull i isdansen som Skate Canada International vant i slutten av oktober, og ser ut til å være Canadas beste håp om en kunstløpsmedalje ved de olympiske leker i Beijing. De ble nummer to, etter Pap og Ciz, i første runde i dag. De andre rivaliserende kanadierne inkluderer Keegan Messing (sjette etter de korte mennene), Vanessa James og Eric Radford (tredje etter den korte duoen).

Hurtigløp: Lang- og kortbane-VM

Etter et roligere OL forventes kanadiske langbaneløpere å lage enda mer bråk i Beijing. Dybden i teamet har virkelig blomstret de siste to årene, og datafirmaet Nielsen Gracenote spår at de vil vinne fem medaljer i Beijing, nesten en fjerdedel av det forventede på landsbasis. Å dømme ut fra resultatene fra forrige ukes sesongåpning for verdenscuppen, kan det være en underdrivelse.

Kanadierne vant syv medaljer under et tre dager langt møte i Polen, inkludert en gullmedalje i lagjakten til Ivani Blondin, Valerie Maltes og Isabel Weidmann. Resten var sølv: et par Laurent Duberuil 500m menn, en for Blondin (dames massestart), Weidmann (3000 kvinner), Ted Jean Bloomin (5000 menn) og herreforfølgelseslaget Bloomin, Jordan Belchos og Connor Howe.

Neste medalje kom i dag da VM begynner denne uken i Norge. Wiedemann vant en sølvmedalje i 5000 kvinners konkurranse. Det kan bli flere, da konkurransen varer til søndag.

Canadas kortbaneløpere er også tilbake i aksjon når verdenscupbanen gjenopptas i Ungarn etter en to ukers ferie. Den beste av gjengen nå er Pascal Dion, som vant bronse på 1000 meter for menn på hvert av de to første stoppene og gull på 5000 meter stafett for menn. Tredobbelt OL-medaljevinner i 2018 Kim Putine leter fortsatt etter sin første pallplass denne sesongen. Det er 0 mot 4 i individuelle turneringer.

Annet:

* Det kanadiske ishockeylaget vil gjenoppta rekken mot USA søndag klokken 17:00 EST i Kingston, Ontario. Canada vant de to første rundene av Show Tour, med bare seks kamper igjen etter søndagens kamp.

* Skøytesport – bob, skjelett og truger – alle låser opp verdenscupsesonger. Dagens beste kanadiske i skjelettløpet var Jane Chanel, som ble nummer sju i Østerrike. I morgen starter gruppekjøringen samme sted og akingen starter i Kina.

* Slalåmkalenderen for alpint ved sesongstart fortsetter med to slalåmrenn for kvinner i Finland lørdag og søndag. Ting skjer virkelig neste uke og Lake Louise i Alberta er vertskap for sesongens første sprintkonkurranse for menn (som er touchdowns og supergiganter), og neste uke er det kvinner.

Slik ser du:

Snowboard Grand Prix, hurtigløp, snowboard og verdenscupkonkurranser i alpint streames direkte på CBCSports.ca, CBC Sports-appen og CBC Gem. Se hele programmet her. lørdag Veien til OL Showet (13.00 til 18.00 EST på disse kringkastingsplattformene og CBC Television Network) inkluderer lange og korte skøyter, skøyter, skøyter og skjeletter. Curlingforsøkene utføres i TSN.

Kan kanadiske isdansere utfordre en fransk duo i hjemlandet?

Kunstløpsshowet er det femte stoppet ved Grand Prix-banen i Grenoble, Frankrike, hvor kanadierne Piper Gill og Paul Poirier får muligheten til å ta på seg de store isdansene til Papadakis og Cizeron. 5:39

Rask…

Bekymringer om tapet av en kinesisk tennisspiller strekker seg langt utover sport. Peng Shuai, 35, var nummer én i kvinnelige doubler etter å ha anklaget en høytstående tidligere kinesisk myndighetsperson for seksuelle overgrep. Han kom med påstandene i et innlegg 2. november fra sin verifiserte konto på den kinesiske sosiale medieplattformen Weibo. Den ble raskt fjernet og har ikke blitt definitivt sett eller hørt siden. Tidligere denne uken publiserte kinesiske statlige medier en e-post fra Ping til WTA-president Steve Simon, der forfatteren skrev at Ping «ikke forsvant, og det er jeg heller ikke sikker på», og uttalte at anklagene om seksuelle overgrep «de ikke var sanne. » Szymon sa i en uttalelse at brevet «bare bekymrer meg [Peng’s] Sikkerhet og hans oppholdssted «. Han la til: «Jeg synes det er vanskelig å tro at Peng Shuai faktisk skrev e-posten vi mottok, eller å tro det som tilskrives ham. Flere tennisstjerner, inkludert Serena Williams og Naomi Osaka, har reist bekymringer om Peng, og mange mennesker i sporten oppfordrer Kina til å vise bevis på at det er trygt. Krisen har spredt seg til den olympiske verden og har bidratt til å gjenopplive oppfordringer om boikott av vinterlekene. I Beijing, som svar på påståtte menneskerettighetsbrudd fra Kina. En diplomatisk boikott – USAs president Joe Biden sa i går at et land der et land lar sine idrettsutøvere konkurrere, men ikke sender dignitærer – er «noe å tenke på». «Les om den diplomatiske boikottspørsmålet her.

Det kanadiske fotballaget for menn har vært i den høyeste posisjonen på 25 år. Seiere hjemme mot Costa Rica og Mexico i VM-kvalifiseringen brakte Canada til 40. plass på den nylig utgitte FIFA-rankingen, en rekord som sist ble nådd i 1996. Canada startet året på 72. plass, og den har fortsatt å stige. Vellykket kvalifiseringsrunde. Tirsdagens seier over Mexico har presset kanadierne til førsteplass på sin regions rangering, selv om de fortsatt ligger bak USA (12) og Mexico (14) på ​​FIFA-rankingen. Les mer om fremgangen i Canadas kvalifisering her.

Til slutt…

Conor McDavid gjorde det igjen. Husker du det utrolige målet han scoret for to uker siden da han slo fire Rangers-forsvarere? McDavid tok ut en kopi av Winnipeg i går kveld. Kryss av:

W ti helg med CBC Sports

I tillegg til alle de nevnte vinter-OL-sportsarrangementene, inkluderer live-streaminglisten på CBCSports.ca, CBC Sports-appen og CBC Gem også sluttspillet i International Swimming League, World Trampoline Championship, World Championship. Canadian College Football, Yates Cup og University of Ontario Football mellom Western og Queens. Se hele sendingsprogrammet en stund.

Du er oppdatert. Ha en fin ferie.

You may also like