Home » Klaipeda nyheter. tirsdag

Klaipeda nyheter. tirsdag

by Russell Crowe

De narkomane gikk tom for hermetikk

For å spare penger frakter mange litauere som tjener i utlandet maten hjemmefra. Dette hjalp imidlertid ikke Panevėžys-beboeren som planla å tjene betydelig på narkotikasmugling. Dunkene fraktet av mann til Norge fikk spesiell oppmerksomhet fra politiet. Det viste seg at innholdet ikke var ment å drepe sult i det hele tatt.

Fortsett å lese

Grigeo Klaipėda: i tilfelle skade på den kuriske lagunen, vil vi iverksette miljørestaureringstiltak og søke forsoning med staten

Arkivfoto

Etter at Klaipėda-distriktets påtalemyndighet leverte rapportene om fullføringen av forundersøkelsen av skadene på den kuriske lagunen, bekrefter representantene for Grigeo Klaipėda at de vil tillate å fjerne all tvil, fastslå faktum og omfanget av skader. og gjenopprette påvirkningen på naturen.

Fortsett å lese

Det vil ikke være noe jubileum i Klaipeda i årene som kommer

Arkivfoto

Neste år fyller byen Klaipeda 770 år. Til dette vakre jubileet har vi allerede visjoner om hvilke begivenheter som bør feires denne bursdagen. Et annet viktig jubileum venter innbyggerne i havnebyen i 2023: det vil være hundre år siden Klaipėda-regionen ble annektert til Litauen.

Les mer

Limarko: Årsaken til sjømannens død er fortsatt uklar, med et koronavirus for noen av mannskapet

Arkivfoto

Det litauiske rederiet Limarko laivininkystės kompanija sier at årsaken til sjømannens død i helgen ennå ikke er fastslått. Selskapet rapporterte også om koronavirus hos noen medlemmer av skipets mannskap.

Fortsett å lese

Lukasjenkos vrede kan merkes av flere litauiske selskaper, men ikke av de verste – trusselen er et annet sted

Arkivfoto

Hviterussisk olje har ikke blitt transportert gjennom Litauen på en stund. Det er allerede kjent at fra desember vil produktene til Belaruskalij, en av verdens største produsenter av kaliumgjødsel, ikke lenger transporteres gjennom Litauen.

Fortsett å lese

Et enormt idrettsanlegg vil dukke opp i Klaipeda.

Arkivfoto

I Klaipėda, Arimų-gaten, nær enden av Liepų-gaten, nær «Saulės butai», vil det bli reist et nytt idrettsanlegg – en paddle-tennisbane.

Fortsett å lese

Romeo y Julieta fremhever profesjonaliteten til Musical Theatre Orchestra

Arkivfoto

«Romeo og Julie av Sergei Prokofiev er et komplekst stykke som krever spesiell harmoni og virtuositet i lyden av orkestergrupper og en virkelig test for orkesterets musikere,» sa Robert Scherven, musikalsk leder og leder for Romeo og Julie-dansen. av Sergei Prokofiev når vi har informasjonen.

Fortsett å lese

Den kjente venninnen Natalia Bunke arrangerte et overraskende utdrikningslag på Villa Auska

Arkivfoto

En av de mest kjente sangerne i Litauen, Natalija Bunkė, feiret utdrikningslaget sitt. N. Bunkė, som snart kommer til alteret, legger ikke skjul på følelsene sine, hun kunne ikke engang forestille seg et slikt utdrikningslag.

Fortsett å lese

Gråsone: transitt av hviterussisk gjødsel – i hendene på bankene

Arkivfoto

Etter innføringen av sanksjoner i USA i sommer, er den endelige destinasjonen for transitt gjennom Litauen fortsatt uklart. Ifølge kommunikasjonsministeren er gjennomføringen av de amerikanske sanksjonene faktisk i hendene på landets banker.

Fortsett å lese

Klaipeda Ballet Troupe-artist skal danse på Tyrkia-festivalen

Arkivfoto

Det kreative vennskapet som ble etablert under Klaipėda-festivalen fortsetter med nye danseformer. Ksenija Jermakova, artist av ballettgruppen til Klaipėda State Musical Theatre, 3.-5. september. vil delta på Ankara International Art Festival SOLO Contemporary Dance Festival (Tyrkia).

Fortsett å lese

Klaipeda akvareller: hus og mennesker

Arkivfoto

«Vakarų ekspresas» fortsetter syklusen av historier om de gamle husene i Klaipėda og menneskene som bodde, jobbet eller studerte i dem. I dag skal vi fortsette å se oss rundt i byen på den andre siden av den kuriske lagunen – Smiltyne. Vi går til den nordligste bygningen i Kopgalis – Sjøfartsmuseet, Smiltynės str. 3.

Fortsett å lese

KRATC vil velge navnet på utvekslingsstasjonen: her er 104 kandidater

Arkivfoto

Takk til alle som deltok i innsamlingen av navnet på havnebybytteplassen på det store avfallsmottaket på Tilžės str. 66A.

Fortsett å lese

Den tredje treneren rømte fra Klaipėdos šventės

Arkivfoto

Ansvarlig for Klaipėdos šventės Liutauras Galinis siden 31. august. si opp. I år forlot den tredje direktøren institusjonen underordnet Klaipėda bykommune, som arrangerer Havfestivalen og andre byarrangementer.

Fortsett å lese

En av de største Iki-butikkene stenger i Klaipeda

Arkivfoto

En av de første butikkene i havnebyen og en av de største butikkene i Iki-butikkkjeden, Vėtrungė, stenger i Klaipėda.

Fortsett å lese

Et nytt yrke ble født – passeksaminatorer: lønn – 700-1200 euro

Arkivfoto

En person som jobber i denne uvanlige jobben blir tilbudt en ikke veldig høy lønn, men han vil ikke ha vanskelig for å plukke. Arbeidsgiver tilbyr fleksible timer, og det er kun arbeidsvillighet som er indikert til kravsøkeren.

Fortsett å lese

You may also like