Home » Kongen av Norge truet med et «sadistisk og barbarisk» dødsfall: Rettssaken er falt

Kongen av Norge truet med et «sadistisk og barbarisk» dødsfall: Rettssaken er falt

by Russell Crowe

Kong Harald V av Norge var blitt truet på livet av en nordmann i trettiårene. Han er nettopp ankedømt for psykiatrisk behandling.

Den 23. mars mottok Det Kongelige Hoff en urovekkende epost hvor en nordmann i trettiårene truet på livet Harald V gnagde på ham, 84 år gammel. Slapp av for første gang i mai, Mannen ble på anke dømt for tvungent psykisk helsevern., 26. november, ifølge norske medier Dagbladet. Personen, opprinnelig fra Østfold fylke øst i landet, hadde skrevet en ekstremt voldelig e-post om at han ville «drepe så mange mennesker som mulig og noen flere. […] Kongen holdt sin siste tale. Ja, det vil være sadistisk og barbarisk. «

Raskt arrestert ble nordmannen, hvis identitet ikke er avslørt, 17. mai tiltalt for å ha utstedt drapstrusler mot kong Harald, som nylig var hjerteoperert, men også flere barn, familiemedlemmer og en sjef for lokalt politi.

> Oppdag de vakreste bildene av Mette Marit og Haakon fra Norge

© Dana Press / BestimageKong Harald V og Dronning Sonja av Norge. 9. november 2021.

En tung toksikologisk fortid

Under hans første rettssak i juni, retten hadde tatt hensyn til den tunge toksikologiske fortiden til tiltalte. Han ble bedt om å ta medisiner. Dette er grunnen til at førsteinstansen konkluderte med det den unge mannen manglet dømmekraft og hadde ikke sanksjonert ham. Retten mente at truslene hadde liten sjanse for å bli gjennomført.

Påtalemyndigheten anket imidlertid avgjørelsen. Den endelige dommen avsagt av lagmannsretten dømmer tiltalte til å motta psykisk helsehjelp. Presidenten for lagmannsretten presiserte: «Selv om e-postene som sendes til Slottet er formulert på en måte som antyder at avsenderen kan ha en psykisk lidelse, ingenting tyder på at trusselen ikke er alvorlig. «Faktisk sa domstolen at»faren for nye alvorlige lovbrudd er reell. «

Artikkel skrevet i samarbeid med 6Medias.

Fotokreditt: Dana Press / Bestimage

You may also like