Home » Xpeng vil også være i salg i Nederland neste år – Electricauto.nl

Xpeng vil også være i salg i Nederland neste år – Electricauto.nl

by Russell Crowe

Xpeng introduserte nylig sine første elbiler i Norge, hvor det kinesiske merket i dag tilbyr to forskjellige modeller. Norge er selvsagt et attraktivt marked for elbiler, men Xpeng har nå også avanserte planer om å markedsføre sine elbiler i Sverige, Danmark og Nederland.

Holland er neste skritt mot global ekspansjon

Å utvide til Sverige, Danmark og Nederland er det logiske neste steget for den kinesiske bilprodusenten. Med introduksjonen av Xpeng G3 SUV og Xpeng P7 sedan i Norge, ble det allerede nøye undersøkt om kinesiske elbiler var populære i Europa. Og de liker det. I mellomtiden sirkulerer allerede ganske mange elbiler fra den kinesiske bilprodusenten i det skandinaviske landet. Fra og med neste år vil Xpeng-biler også kunne beundres på nederlandske veier, bekrefter Xpeng-presidenten overfor den amerikanske kanalen. CNBC.

Store planer

Administrerende direktør Brian Gu håper det ikke stopper ved de fire nevnte landene. Tvert imot har det kinesiske selskapet store planer for fremtiden. Xpeng selger for tiden de fleste av sine elektriske kjøretøy i Kina. I fremtiden forventer den imidlertid å gjøre minst halvparten av sine leveranser til utlandet. «Som et selskap fokusert på globale muligheter ønsker vi å balansere leveranser på lang sikt: halvparten i Kina, halvparten utenfor Kina,» forklarer Gu. Det er ennå ikke klart i hvilken tidsramme Gu ønsker å oppnå dette, men han er absolutt ambisiøs.

Modellutvalg

Xpeng ble grunnlagt i 2014 og har et relativt omfattende modellutvalg for et 7 år gammelt selskap. For øyeblikket består den av fire forskjellige modeller: Xpeng G9 SUV, Xpeng G3i SUV, P7 sedan og Xpeng P5 sedan. I Norge tilbød den kinesiske bilprodusenten opprinnelig kun kompakt-SUV-en G3, men den store elektriske sedanen P7 har også vært tilgjengelig der siden oktober. Det er foreløpig ikke kjent hvilke Xpeng-elbiler som vil være tilgjengelig i Sverige, Danmark og Nederland.

I prinsippet er alle fire modellene egnede kandidater. Den nye P7 sedanen, for eksempel, er voldsomt populær og står allerede for rundt 77 % av alle leveranser for det kinesiske merket, betydelig mer enn G3 SUV. I tillegg introduserte Xpeng nylig G9, en stor SUV spesielt designet for det internasjonale markedet.

Invester nå, tjen fortjeneste «om to år»

Xpeng gjør tilsynelatende alt den kan for å realisere sine ambisiøse planer for fremtiden. Som andre startups i bilindustrien, viker ikke det kinesiske selskapet tap. Så lenge omsetningen fortsetter å øke, tenker folk. I slutten av november kunngjorde Xpeng sine kvartalstall for tredje kvartal. Omsetningen, et resultat av en jevn økning i leveranser, var betydelig høyere enn mange forventet.

Samtidig har Xpeng investert tungt den siste perioden, noe som resulterte i et nettotap for tredje kvartal på rundt € 220 millioner. Slike tap er stort sett normen for startups i denne bransjen, men Gu sier han forventer at Xpeng går i balanse om to år.

You may also like