Home » Kort sport: PSG vinner knepent i Bordeaux | Sport

Kort sport: PSG vinner knepent i Bordeaux | Sport

by Russell Crowe

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har laget spesielle nyhetssider for fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart på nettsiden vår som fremhever de viktigste temaene i disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Den etiopiske friidrettsutøveren Seyaum slår verdensrekorden på 5 kilometer

23:55: Den etiopiske friidrettsutøveren Dawit Seyaum slo verdensrekorden på 5 kilometer i et blandet løp i Lille. Seyaum, faktisk en spesialist på 1500 meter, registrerte 14,41 minutter i landeveisløpet. Det tok to sekunder fra den gamle rekordtiden (14.43) til kenyaneren Beatrice Chepkoech.

Seyaums rekord er tregere enn landsmannen Senbere Teferi, som satte verdensrekorden på 5 km i et løp kun for kvinner på 14.29 for to måneder siden i Herzogenrauch, Tyskland.

I herreløpet vant etiopiske Berihu Aregawi på 12.52, bare ett slag over ugandiske Joshua Cheptegeis verdensrekord (12.51) på denne distansen.

Paris Saint-Germain vinner blant annet på grunn av slag fra Neymar i Bordeaux

23:49: Paris Saint-Germain har økt ledelsen over forfølgeren Lens til ti poeng i toppen av den franske ligaen. Laget vant 2-3 i Bordeaux.

Neymar førte pariserne i det 26. Den brasilianske landslagsspilleren kom inn og slo hardt til etter en pasning fra Kylian Mbappé. Like før pause sørget også Neymar for 0-2, igjen etter en kombinasjon med Mbappé.

Georginio Wijnaldum spilte en viktig rolle i det tredje målet. Kun for keeper Benoit Costil satte ballen over Mbappé, som kunne avslutte et tomt mål. Ungareren Alberth Elis scoret deretter for lokalbefolkningen. I ekstraomgangene kom M’Baye Niang til og med på 2-3.

Wijnaldum, som scoret to ganger i Champions League mot Leipzig (2-2), var en grunnleggende spiller i PSG. Lionel Messi var savnet. Argentineren har pådratt seg flere skader.

Den belgiske lederen Union vinner delvis takket være et mål fra Nieuwkoop

11:48 p. M.: Union fortsetter å være den overraskende lederen i Belgias høyeste fotballklasse. Klubben beseiret Charleroi hjemme lørdag. Bart Nieuwkoop var en av målscorerne. Halvveis ledet Union allerede 3-0. Nieuwkoop, en tidligere Feyenoord-spiller, scoret det andre målet. Deniz Undav hadde åpnet scoringen og tyskeren scoret også det tredje målet. Etter omstarten jobbet Charlerois Joris Kayembe ballen bak sin egen keeper, 4-0.

Union er nå fem poeng foran Club Brugge. Nr. 2 og tittelforsvarer kan komme i nærheten hvis han tar poeng mot Standard Liège på søndag.

Skøyteløper Schouten fortsetter sin seiersrekke på maraton

23:20: Irene Schouten fortsetter å lenke seirene. Hun var lørdag sterkest i det tredje rennet i Maratoncupen i Thialf. Team Zaanlanders trumfkort vant spurten foran lagkameratene Marijke Groenewoud og Elisa Dul.

Schouten var uslåelig på NK-distansene på Heerenveen forrige uke. Han vant titlene på 3000 meter, 5000 meter og massestart. Det var hans 10. seier på rad på Heerenveen. Hun ble sist beseiret i 2014 i et maraton på Thialf-isen.

Jorrit Bergsma, mester på 5000 og 10.000 meter i NM, gikk seirende ut av herrene. Han var foran Sjoerd den Hertog og Mats Stoltenberg på maraton.

Banesyklist Lavreysen vinner sprinten i den nye Champions League

21.04: Den første sprintturneringen i Champions League i banesykling ga en annen finale enn de fleste tidligere konkurranser, men vinneren forble den samme. OL-, europa- og verdensmester Harrie Lavreysen beseiret russiske Mikhail Jakovlev i finalen på Mallorca i finalen, noe som hadde holdt Jeffrey Hoogland utenfor finalen.

Banesykling har en ny serie med konkurranser med UCI Track Champions League, der de beste syklistene konkurrerer mot hverandre i seks konkurranser. På grunn av tapet av Saint-Quentin-en-Yvelines har de blitt til fem kamper i år.

Den innledende runden og semifinalen i sprintturneringen ble arrangert med tre sprintere på banen i stedet for to. Lavreysen var også dobbelt raskest med to motstandere. Hoogland var sent i sin semifinale mot Jakovlev og Tysklands Stefan Bötticher, og det viste seg å være for sent. Han ble nummer to bak russeren med tre tusendeler av et sekund. Han var sjanseløs mot Lavreysen i finalen.

I keirin ble Lavreysen beseiret av Bötticher senere på natten. I delen hvor seks ryttere starter bak en derny og det er en sprint når han er utenfor banen, tok Hoogland ledelsen. På siste runde passerte Bötticher og Lavreysen. Highland ble tredje. Lavreysen leder tabellen med 37 poeng foran Bötticher og Hoogland.

Shanne Braspennincx og Laurine van Riessen ble eliminert i keirin-sluttspillet. Braspennincx, den olympiske mesteren i denne delen, ble nummer tre i sin serie hvor kun de to beste kvalifiserte seg til finalen. Van Riessen, som nettopp har kommet seg etter sitt tunge fall i Tokyo Games, ble nummer seks. Seieren gikk til kanadiske Kelsey Mitchell.

På sprinten kom heller ikke de to sprinterne til finalen. Braspennincx kom ut i semifinalen og Van Riessen allerede i sitt heat. Braspennincx ligger fortsatt på sjette plass med 18 poeng. Tysklands Emma Hinze, som vant sprinten, er i ledelsen.

Kirsten Wild ble nummer åtte på scratch. Maggie Coles-Lyster tok seieren. Wild måtte la Katie Archibald være alene foran søppelfeltet. I sluttspurten var briten suveren. Han leder også rangeringen i utholdenhetsarrangementer med 33 poeng. Wild er fjerde med 25 poeng.

Roy Eeftink ble nummer fire på scratch, der New Zealanderen Corbin Strong tok seieren. Strong vant også eliminasjonsløpet, der Eeftink endte på sjuende. New Zealanderen leder stillingen med hele 40 poeng. Eeftink er femte med 22 poeng.

Håndballspillere taper stort for Norge

19:18: Nederlenderne tapte godt for Norge i en treningsturnering i Trondheim. Landstrener Erlingur Richardssons lag bukket 40-29 for den skandinaviske stormakten. Kay Smits ble toppscorer for det nederlandske laget med åtte mål. Dani Baijens scoret seks ganger. I Norge slo Simen Holand Pettersen ni ganger.

Det oransje laget møter søndag mot Danmark, også et av topplandene i håndball for menn. Det nederlandske laget bruker turneringen i Norge som forberedelse til EM i januar 2022 i Ungarn og Slovakia. Island, Portugal og Ungarn er rivalene i gruppespillet.

Excelsior angriper Telstar og er nå nummer to

19:06: Excelsior har slått Telstar i Kitchen Champions Division. I Velsen vant formasjonen til trener Marinus Dijkhuizen med ikke mindre enn 5-2. Rotterdam-laget er nå nummer to, tre poeng bak lederne FC Volendam. Thijs Dallinga var uten tvil kampens mann med fire mål. Han gjorde en straffe. Julian Baas scoret også for Excelsior.

Overraskende nok tok Telstar etter 10 minutter ledelsen takket være Cas Dijkstra. Rein Smit scoret også for hjemmeklubben i sluttminuttene.

Ballardini sparket som trener for fotballklubben Genoa

17.30: Genoa har sparket trener Davide Ballardini (57). Serie A-klubben, som står i fare for å rykke ned, gjorde det dagen etter uavgjort (2-2) i Empoli. Derfor forlater Ballardini klubben for fjerde gang. Genoa har kun vunnet denne konkurransen én gang.

Makkelie plystrer Vitesse – FC Utrecht ikke på grunn av skade

16:23: Dommer Danny Makkelie er ikke ansvarlig for kampen mellom Vitesse og FC Utrecht på søndag. Den øverste nederlandske dommeren er skadet, ifølge KNVB. Av personvernhensyn kan ikke fotballforbundet si hva skaden er og hvor lenge Makkelie vil være ute av sirkulasjon.

Makkelie, 38, erstattes i Arnhem av Jochem Kamphuis.

Vitesse og FC Utrecht er nummer 5 og 3 i Eredivisie. De starter søndag klokken 16:45

Camp igjen europamester med løfter

3.17 s. M.: Ryan Kamp har forlenget sin europeiske tittel mellom up-and-outs på Wijster, Drenthe. Raamsdonksveer cyclocross-rytter samlet gull i løypa og rundt VAM-fjellet. Belgierne Niels Vandeputte og Thibau Nys ble nummer to og tredje.

Kamp var blitt utropt til europamester i U23-kategorien i Rosmalen i fjor. En sesong tidligere hadde han vunnet verdensmesterskapet på løfter.

Etter et raskt sprintløp på VAM-fjellet var 20 år gamle Kamp noe raskere enn sine belgiske konkurrenter Vandeputte og Nys.

Infisert landstrener De Knegt er ikke med i Cyclocross-EM

13:32: Nederlandske cyclo-cross-ryttere må gi avkall på landstrener Gerben de Knegt denne helgen i EM i eget land. Han har testet positivt for koronavirus. Jan van Veen og Geeske van Wijk står for treningen i Drenthe.

De Knegt (45) fikk litt av influensa tidligere i uken og bestemte seg for å ta både en selvtest og en offisiell test. Begge resultatene var positive.

Kvinnene skal opptre på VAM-fjellet lørdag, herrene søndag. Blant kvinnene satser Denise Betsema på den europeiske tittelen, mens Lars van der Haar er hannen.

Warriors fremhever sin gode form siden starten av NBA

9.15: Golden State Warriors-basketballspillere har nok en gang lagt vekt på god form siden starten av NBA. På deres eget Chase Center ble New Orleans Pelicans slått med et flott tall: 126-85.

Midt i kampen var forskjellen bare fire poeng, men i tredje og fjerde kvarter viste Warriors hva de er i stand til. De brakte forskjellen til ikke mindre enn 41 poeng og noterte den tredje seieren på rad og den sjuende på de første åtte kampene. De er på vei til å matche klubbens beste sesongstart. I sesongen 2018-2019 ble ti av de første elleve kampene vunnet.

Jordan Poole var Warriors» ledende målscorer med 26 poeng. Stephen Curry tok det relativt rolig med 19 poeng. Totalen på 126 poeng var Warriors» høyeste totalsum denne sesongen. Warriors» tre siste motstandere var under 100 poeng og avsluttet kampen med en skuddprosent under 40 prosent.

For Pelicans, som måtte klare seg uten Zion Williamson (fot) og Brandon Ingram (hofte), var det allerede det sjette tapet på rad.

You may also like