Home » Białoński: Matty Cash og den polske affæren

Białoński: Matty Cash og den polske affæren

by Russell Crowe

PZPN og trener Paulo Sousa gjorde alt de kunne for å få Cash. President Cezary Kulesza presset president Andrzej Duda til å forkorte veien for å gi statsborgerskap til Aston Villa-fotballspilleren. Sousa møtte Matty og foreldrene hennes på den polske ambassaden i London. Cash selv erklærte at han er stolt over muligheten til å være polsk og at han allerede lærer Mazurka Dąbrowski. Alt som i en film med en lykkelig slutt.

Sousa banket på døren til direktøren for Aston Villa

Nå er det nok å signere Mazovian voivode, Konstanty Radziwiłł, og Cash vil motta et midlertidig polsk pass. På dette grunnlaget vil Paulo Sousa kunne utnevne Aston Villa-spilleren til det polske landslaget. Alle håper at Cash blir innkalt til treningsleiren i november, knyttet til kampen mot Andorra (12. november) og Ungarn (15. november).

SE OGSÅ: Hvorfor ønsker Cash å spille i Polen? Boniek har en interessant teori …

Sousa er klar over at vi har problemer med pendler. Kamil Jóźwiak har slitt med å spille på mesterskapsnivå, og nylig bruker Wayne Rooney ham i Derby County som venstrekant. Pengene er fra en annen hylle kalt Premier League. Å spille regelmessig på høyresiden er mer offensivt enn defensivt. Vi savner en sånn fotballspiller.

Sousa er en kjent og verdsatt skikkelse i europeisk fotball. Navnet hans åpner mange dører. I følge min informasjon har portugiseren allerede forhandlet med Aston Villas sportsdirektør om at han vil kunne utnevne Cash selv etter den offisielle utnevnelsesfristen, dersom prosedyrene knyttet til tildeling av polsk statsborgerskap blir forsinket.

Cash og polsktimene hans

Selvsagt, hvis Gareth Southgate hadde målrettet Cash, ville spillet for Polen ha tatt en baksete, men engelskmennene i denne posisjonen har like mange alternativer som vi har blant angripere.

Hvordan maleriet ønsker de innfødte engelskmennene velkommen inn i garderoben vil være avgjørende for hele oppdraget. «Mitt hjerte er og blir polsk»: denne uttalelsen er kanskje ikke nok til å bygge et godt forhold til Robert Lewandowski, Kamil Glik og selskapet. Det ville vært fint å operere på språket vårt, i det minste når det kommer til noen grunnleggende fotballfraser.

Vil du følge Olisadebe?

Emmanuel Olisadebe hadde ikke polsk blod, han fikk passet vårt takket være sin polske kone, Beata Smolińska. Hun lærte ham nok polsk til at han kunne finne seg selv stille i garderoben, styrt av slike karakteristiske karakterer som Piotr Świerczewski, Jacek Zieliński, Radosław Kałużny eller Michał Żewłakow. Først forsvarte han seg med sportsånd. Målene hans i bortekampen mot Ukraina eller Norge førte oss til VM i 2002.

Cash registrerte seg på PZPN-plattformen

Det vil være vanskelig for Matty Cash å ha en like stor innflytelse i «White and Red»-spillet som hans nigerianske forgjenger gjorde i våre farger. Imidlertid har han polske røtter: besteforeldrene Tomaszewski, som forlot Polen under krigen, og moren Barbara, som snakker flytende polsk, så sønnen har noen å lære det grunnleggende om språket vårt med.

Det er ikke bare polske røtter som gjør at jeg ikke forstår kritikerne av Cashs naturalisering, som frykter en gjentakelse av situasjonen før EM 2012, da forsvarer Damien Perquis raskt ble polonisert når det gjelder ytelse. Grunnlaget for denne naturaliseringen var bestemoren til fotballspilleren Józef Bierła – polsk, men født i Frankrike. Damien gjorde det han kunne, men reddet ikke det polske laget i EM 2012. Etter at trener Franciszek Smuda sluttet, brukte hans etterfølger, Waldemar Fornalik, ham bare lett, i vennskapskamper.

Ikke bare bringer mor Barbara Cash nærmere Polen, men også hennes interesse for å spille for landet vårt. Det viser seg at Matty selv søkte via nettsiden polskaut.pl. Det er gjennom dette domenet at PZPNs leder for utenlandsk leting, Maciej Chorążyk, lar etterkommere av polske emigranter registrere seg på fotballbasen. Matty Cash gjorde det selv, og sendte et tydelig signal: Hei! Jeg vil spille for Polen! «. Og det er det som skiller ham fra Perquisa, som våget å leke med fargene våre.

Suksessen til oppdraget «Cash in the Polish Land Team» sitter igjen i Mateuszs hode og ben, når navnet hans blir oversatt til polsk.

Michał Białoński, Interia

Gå til Polsatsport.pl

You may also like