Home » Latvia vinner femteplass i verden og en billett til verdenslekene – Innebandy – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

• Morics Krūmiņš, som var i spillsøknaden og sammen med laget, klarte ikke å starte den andre kampen på rad for det latviske landslaget på grunn av sykdom. Jānis Salcēvičs tok også plassen i mål i denne kampen;

• I de første minuttene handlet lagene svært forsiktig, og skapte ikke øyeblikk av fare i det ene eller det andre målet. I det femte minuttet av kampen hadde den latviske målvakten mer og mer arbeid å gjøre;

• På slutten av den tredje vant latvierne en straffe på to minutter da Roland Kovalevsky ikke var i stand til å spille mot motstanderen, og da de reddet situasjonen, hadde de ikke noe annet valg enn å bryte reglene;

• Andre halvdel av kampen, der tre mål ble scoret, var mye mer vellykket for det latviske laget. I det tredje minuttet ble Artūrs Jurševskis med i angrepet. 1:0 Latvia;

• Midt i perioden vant Latvia retten til å spille i flertall, da reglene ble brutt mot Ralph Orst, men flertallet lyktes ikke, uten å skape noe farlig på dørene til konkurrentene;

• Nordmennene begynte å ta initiativ og det latviske laget hadde en publisitetspause i midten av perioden. Etter det endret spillets gang seg og Rolands Kovaļevskis omsatte nok en flott pasning fra Trekše til mål;

• Det tok bare 30 sekunder å komme til resultatet 3:0, når Morics Krūmiņš, som nettopp har deltatt i kampen, igjen slår ballen inn i motstanderens mål fra svært nært hold, noe som ytterligere styrker lagets overlegenhet;

• I kampens tredje periode klarte det latviske laget å holde resultatet lenge på resultattavlen, men ti minutter før ordinær tid utløp brøt Jānis Ragovskis reglene og Ole Martins Olesens sendte ballen til Salcēvičs Fortaleza med et langskudd. 3: 1;

• Det var bare halvannet minutt senere at Arvīds Lindkvists reduserte resultatet til et minimum. Videre fortsatte nordmennene å danne sine egne angrep;

• Det var et regelbrudd mot Treks tre og et halvt minutt før slutten av ordinær tid. Lenge spilte latvierne sammen, og tapte dermed resten av spilletid, men kort tid før flertallets slutt scoret offeret selv med et langskudd, og nådde 4: 2 Latvia;

• Nordmennene byttet umiddelbart keeper til den sjette spilleren på banen, men den første alvorlige faren i det latviske målet oppsto først i de siste sekundene, da resultatet ikke endret seg;

• Dermed vant det latviske laget med en 4:2-seier, og sikret femteplass i verden og deltakelse i verdenslekene, som arrangeres i USA neste år;

• Målvakt Jānis Salcēvičs ble anerkjent som den beste spilleren på det latviske landslaget.