Home » Latviere vaksinert i utlandet peker på et mulig gap i vaksinasjonsdata

Latviere vaksinert i utlandet peker på et mulig gap i vaksinasjonsdata

by Russell Crowe

Mareks sier at han mottok en e-post fra en latvisk institusjon som inviterte ham til å besøke vaksinasjonssentre i Latvia. Den avslører også at andre latviere har mottatt tekstmeldinger av lignende karakter i utlandet.

Marek, kona og broren, som kom for tre måneder siden, er vaksinert i Norge. Hans datter og ekskone, som bor i Storbritannia, er også vaksinert, men har også blitt invitert til å vaksinere seg i Latvia.

«Vi er alle erklært i Latvia. Hvis det alltid sies at folk i Latvia ikke er vaksinert, at bare 50 % av befolkningen er vaksinert, er dette kanskje feil data? Det er mange latviere som bor i utlandet som drar til Latvia på ferie. . Noen som vet «Hvor mange latviere som bor i utlandet har blitt vaksinert? Kanskje Latvia har hatt de samme 70-80 % av personene vaksinert i lang tid, ikke 50 %, sier Mareks.

En landsmann som jobber i byggefaget indikerer at han er imot obligatorisk vaksinasjon.

Den nasjonale helsetjenesten forklarer at statistikken kun utarbeides for befolkningen som bor i Latvia. «I begynnelsen av vaksinasjonsprosessen ble befolkningen tatt som referanse. Dette inkluderer ikke det store latviske samfunnet som bor og jobber i utlandet, sier Inga Vasiljeva, talsperson for det nasjonale helsevesenet.

Statistisk sentralbyrå viser til at det fastsettes en foreløpig populasjon ved begynnelsen av hvert år. Dette gjøres basert på avlesninger fra mer enn 30 databaser, nyhetssending.

Baiba Zukula, direktør for avdelingen for det sentrale statistiske kontoret, forklarer at det sentrale statistiske kontoret i 2012 utviklet en ny metode for å estimere befolkningen.

Denne metoden er basert på folkeregisteret til Kontoret for statsborgerskap og migrasjonssaker, alle administrative data på personlig nivå er vedlagt, alle registrene: Statens skattetjeneste, Statens trygderegister, dataene til Kunnskapsdepartementet og vitenskaper, statlige arbeidsbyråer, etc.

I følge registeret til Office of Citizenship and Migration Affairs, vil befolkningen i Latvia være 2,1 millioner, men den estiske statistikkens estimerte befolkning er 1,893 millioner.

Forskjellen er 8 %, omtrent 165 tusen mennesker som har oppgitt sitt bosted i Latvia, men etter statistikken å dømme bor de ikke her, sa Zukula.

Andre leser nå

You may also like