Home » Latviere vaksinert i utlandet peker på mulige hull i vaksinasjonsdata Ingen tabu

Latviere vaksinert i utlandet peker på mulige hull i vaksinasjonsdata Ingen tabu

by Russell Crowe

Marek og kona har bodd i Norge i ett år. Han påpeker at livet i dette skandinaviske landet er fredelig og uten unødig bekymring. I Norge fikk han begge dosene av vaksinen uventet, noe som fikk ham til å tenke.

Mannen sier at han mottok en e-post fra en latvisk institusjon som inviterte ham til å besøke vaksinasjonssentre i Latvia. Mareks avslører også at andre latviere har mottatt lignende tekstmeldinger i utlandet.

Marek, kona og broren, som kom for tre måneder siden, er vaksinert i Norge. Hans datter og ekskone, som bor i Storbritannia, er også vaksinert, men har også blitt invitert til å vaksinere seg i Latvia.

Mareks

vaksinert i Norge

Vi er alle erklært i Latvia. Hvis det alltid sies at folk i Latvia ikke er vaksinert, at kun 50 % av befolkningen er vaksinert, er det kanskje rett og slett feil data? Mange latviere bor i utlandet og drar til Latvia på ferier og ferier. Er det noen som vet hvor mange latviere som bor i utlandet som er vaksinert? Kanskje 70-80 % av vaksinerte i Latvia har vært de samme i lang tid, i stedet for 50 %.

En landsmann som jobber i byggefaget indikerer at han er imot obligatorisk vaksinasjon.

Den nasjonale helsetjenesten indikerer at statistikken kun er utarbeidet for befolkningen som bor i Latvia. «I begynnelsen av vaksinasjonsprosessen ble befolkningen tatt som referanse. Dette inkluderer ikke det store latviske samfunnet som bor og jobber i utlandet, sier Inga Vasiljeva, talsperson for det nasjonale helsevesenet.

Statistisk sentralbyrå viser til at det fastsettes en foreløpig populasjon ved begynnelsen av hvert år. Dette gjøres basert på lesninger fra mer enn 30 databaser.

Baiba Zukula

Direktør for avdelingen for Statistisk sentralbyrå

Allerede i 2012 utviklet Statistisk sentralbyrå en ny metode for å beregne folketallet. Denne metoden er basert på folkeregisteret til Kontoret for statsborgerskap og migrasjonssaker, alle administrative data på personnivå er vedlagt, alle registre er Statens Skatteetaten, Statens trygderegister, data fra Kunnskapsdepartementet og Vitenskap, statlige arbeidsbyråer, etc. I følge registeret til Office of Citizenship and Migration Affairs, vil befolkningen i Latvia være 2,1 millioner, men den estiske statistikkens estimerte befolkning er 1,893 millioner. Forskjellen er 8%, ca 165 tusen innbyggere som har oppgitt sitt bosted i Latvia, men etter den statistiske evalueringen å dømme bor de ikke her.

Populasjonen endres ikke mer enn én gang i året, da enkelte dataleverandører kun kan samle inn informasjon én gang i året.

For å legge folketallet til den totale befolkningen i landet, er det ikke nok for eksempel å oppsøke lege en gang i året. «Livstegnene» skal vises i ulike databaser.

You may also like