Home » Latvisk damelag i Curling divisjon B vinner sølv

Latvisk damelag i Curling divisjon B vinner sølv

by Edvard Munch

Damelaget klarte ikke å opprettholde minimumsfordelen på slutten av kampen, og tapte mot Norge med 7:10.

Det latviske laget, som ble nummer fire etter hovedturneringen, møtte en norsk husmor i kampen om gullet, og slo England 10:4 i semifinalen.

Kampens to første poeng i andre sett ble scoret av nordmennene. Fram til den store pausen byttet lagene ut to poeng, og det var fortsatt uavgjort på resultattavla: 4:4.

Etter pause noterte Latvia et «stjele»-poeng (5:4), men i den påfølgende finalen brukte nordmennene rettighetene til siste bane og tok ledelsen med 6:5.

På grunn av det «stjålne» punktet i niende kvartal tok Latvia igjen ledelsen (7:6).

I den 10. finalen utøvde nordmannen rettighetene til den siste banen og scoret seierspoeng (10:7), og vant divisjon B-gull på hjemmebane.

Sølvmedaljene som ble vunnet av det latviske landslaget er også en prestasjon, for i år representerte ungjentelandslaget til Jelgava curlingklubb med Evelīna Baroni i hoppposisjonen landslaget.

I bronsemedaljen kunne Ungarn ta ledelsen i første halvdel av kampen ved å «stjele» tre poeng og ta ledelsen 5:1 etter fem sett. Forskjellen i dette resultatet varte til den tiende finalen, da engelskmennene ikke lenger kunne ta igjen det de tapte (4:8). Som et resultat vant det ungarske laget bronsepriser.

Det latviske herrelaget i kampen om bronse ga kun opp til Spania med 9:12.

Spania møtte det latviske landslaget og tapte 5:7 mot Tyrkia i den intense semifinalekampen.

Spanjolene klarte å starte kampen med fire poeng i det andre settet. Selv om de latviske guttene bare hentet ett poeng i det tredje settet (1:4), ble totalt fem poeng «stjålet» i de to neste, og tok ledelsen med 6:4.

Etter en lang pause utlignet Spania – 6:6, men etter det «stjålne» poenget i den sjuende finalen tok de ledelsen med 7:6.

Den spente kampen fortsetter til slutten av den 10. epoken, da de latviske curlingspillerne vant to poeng og kom til uavgjort: 9:9.

Vinneren måtte følgelig kåres i en ekstra finale. Takket være den siste steinen i den, tok spanskene tre poeng (12: 9) og også bronsemedaljer. Denne gangen må det latviske herrelaget nøye seg med fjerdeplassen.

«Det er en stor skuffelse. Vi var så nærme medaljene,» sa Mārtiņš Trukšāns etter kampen. «Vi er et godt lag. Vi må trene hardere og prøve å komme tilbake til der vi var.»

Finalekampen var også intens med totalt fem nuller. Etter fire finaler på brettet ble det uavgjort: 2:2. Neste poeng ble kun tatt i den åttende finalen, med Tyrkia som ledet med 3:2. Russland uavgjort 3:3 i den tiende finalen, og endte kampen på overtid. … I den vant tyrkerne poenget – 4: 3 – med høyre for den siste banen og forårsaket det første nederlaget til det russiske laget i mesterskapet.

Takket være å gå inn i kampen om gullmedaljene, sikret det latviske kvinnelaget en plass til landet sitt i avdeling A i EM neste sesong, samt en plass i kvalifiseringsturneringen til verdensmesterskapet.

Herrelaget starter også i avdeling B neste sesong.

Det ble allerede rapportert at damelaget i semifinalen ødela Ungarn med 10:2, men herrelaget i semifinalen med 3:11 tapte for det tidligere ubeseirede russiske laget.

Semifinalevinnerne i både kvinne- og herrekonkurransen kjempet ikke bare om gullmedaljer, men sikret landet deres en plass i divisjon A neste sesong, samt en plass i verdenscupkvalifiseringen, som skal avholdes i Lohia. Finland, 17.-22. januar.

I det latviske kvinnelandslaget på Lillehammer har trener Iveta Staša-Šaršūne Evelīna Barone (hopp), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete og Letīcija Ieviņa.

Herrelaget består av Mārtiņš Trukšāns (hopper), Jānis Klīve, Aivars Avotiņš, Sandris Buholcs og Roberts Reinis Buncis.