Home » Latvisk – Liepaja Evija Reine / Article vil delta i Antarctic Marathon for første gang

Latvisk – Liepaja Evija Reine / Article vil delta i Antarctic Marathon for første gang

by Russell Crowe

I siste maraton på iskontinentet i 2019 ble det nådd ny løpsrekord: 3:34:12, mens resultatet til raskeste kvinne (4:20:02) ikke er korrigert siden 2013. Temperaturen Den laveste luften temperatur i verden -94,7 grader i Antarktis ble registrert i 2010, men historien til ekstremmaraton er fem år eldre. Et stort antall deltakere strømmer til Antaktid for å oppfylle målet om syv maraton på syv kontinenter.

Den 30 år gamle maratonløperen i Antarktis, som har kommet til Bernāti fra Liepāja, skal oppfylle sin 11-årige drøm, så hun bor i Norge til og med midlertidig for å tjene de nødvendige pengene. Løperen startet den garanterte opplevelsesturen i slutten av november og en uke før start ga han et intervju med LSM.lv-lesere fra strålende Patagonia i det sørlige Chile.

Hvor er du nå?

Jeg har flyttet fra Puerto Natales 220 kilometer nærmere Antarktis til Punta Arenas, hvor det blir et møtepunkt for deltakerne 11. desember. Hvis vi sammenligner det med Latvia, så er det – 5t (GTM-3). I Antarktis vil det forbli det samme -5t.

Hvor langt er det frosne kontinentet fra deg?

Mindre enn fire timers flytur til Union Glacier-basen.

Så hold deg relativt nær Antarktis. Hva er følelsene av den søramerikanske sommeren og hvilke kuriositeter har skjedd?

Det er vår, jeg er litt allergisk mot våren, prøver å bruke briller hele tiden.

Mens jeg løp, fant jeg et basseng i Puerto Natales. Det viser seg at den ble bygget for bare ett år siden. Vandrerhjemmets eier kjøpte en billett til meg og dro til bassenget om natten. Jeg ble en lokal stjerne ved bassenget. Min feil var å si at jeg er svømmetrener. Jeg slapp unna med det, folk på begge sider applauderte svømmeevnen min. Deretter tok redningsmennene bilder.

Jeg svømmer, men ikke på det nivået. De sa at ingen noen gang har svømt så godt siden bassenget åpnet. Faktisk følte jeg meg ganske ukomfortabel.

Når det gjelder den daglige løperen, er maraton 42.195 kilometer langt. Hva er et maraton i Anarktis?

Fire runder, hver på 10,55 kilometer. Hvis du spør meg i dag hva er et maraton i Antarktis, så kan jeg nå svare: et vanlig maraton, bare med is. Jeg har sett bilder av andre som forbereder seg til årets løp, løper i fryseren, hvilken sportsmat de bruker osv. Jeg er mentalt forberedt på dette og med dagens visjon tror jeg alt blir bra. Jeg har bodd på landet i 19 år, herdingen er nok og jeg mangler ikke på kreativitet.

Hvordan kom du på ideen om å løpe et maraton på et så eksotisk sted som Antarktis?

Pappa! Pappa ringte meg da en av sakene på TV-sportsnyhetene handlet om Antarctic Marathon, det var nok for meg. Det ser ut til at jeg på det tidspunktet bare hadde løpt mitt første maraton. Jeg trodde historien ikke ville vare mer enn ett minutt, men jeg sa at jeg kjørte i Antarktis og alt.

Hvor mange år tok det deg å gjøre drømmen din til virkelighet?

Jeg har snakket om dette løpet i 11 år, at jeg skal kjøre der en dag. Vel, jeg skal også.

Antarktis er ikke et vanlig reisemål, vi hører vanligvis på nyhetene at nesten bare forskere og forskere jobber der. Hva er veien å komme dit? Hvor mange transportmidler og overføringer?

To fly fra Latvia til den chilenske hovedstaden, deretter det neste til Punta Arena, hvorfra et fly vil gå til Antarktis. I mitt tilfelle stoppet jeg likevel midt under å bo i Andesfjellene. Da skal jeg ha fem fly i én retning.

20-siders dokumenter måtte leveres: signerte forskrifter, data og andre formaliteter. Jeg gjorde alt to ganger, fordi jeg allerede var planlagt å kjøre i 2020, men vi vet alle hva som skjedde.

Han trengte seks dokumenter for å komme til Chile. I dag skal jeg ha fullført en helserapport som jeg måtte levere hver dag i 10 dager. Min litauiske kollega syntes disse dokumentene var mye vanskeligere, det virket nesten som et umulig oppdrag, men i dag kommer han også til Chile.

Hvilket utstyr trenger Antarktis? Noen som ønsker et maraton? Løper du i joggesko?

I det minste sendte de meg en liste over utstyr. Jeg har også bare et minimum, ikke noe ekstra. Før avreise til Antakrtide skal jeg leie støvler, bukser og jakke. Leien vil koste rundt 400 dollar, men det vil ta minst flere tusen å kjøpe.

Jeg tror ikke du trenger støvler som tåler -100 grader i fremtiden. Men hvem vet, hvis du liker det og vil flytte dit … (spøkeløper).

Settet mitt består av dyre, moderat dyre deler, og det er også flere varer fra en bruktbutikk.

Jeg har klatresko, jeg har aldri eid mer enn 10 par løpesko i mitt liv. Dette er de første, vanskelige å sammenligne slik de burde være. Å løpe med føttene er mye tyngre, du kan ikke løpe like lett som med vanlige joggesko. Etter alt dette vil jeg kunne fortelle deg mer om laget. Jeg har snakket med ganske mange ryttere fra tidligere år og det er ingen så stor fellesnevner, men ingen er frosset.

Jeg forstår at Antarctic Marathon ikke er en billig fornøyelse. Har du en støttespiller eller måtte du finne ut hvordan du kunne få finansieringen selv?

Min eneste støttespiller er pappa, som hjalp til med å betale det første avdraget. For totalbeløpet for denne turen kan du kjøpe en leilighet i Liepaja.

Jeg ser etter en følger, men jeg skal være ærlig, jeg ønsket ikke å skylde noen det. Jeg vet hvor mye en som har gitt for eksempel 50 euro kan be deg.

Det tok 11 måneder og to jobber å skaffe midler til medlemskontingenten og pappas støtte på første termin. To jobber, flytter til Norge. Det månedlige matbudsjettet for de tre første månedene var 60 euro. De som har vært i Norge vet hvor mye som kan kjøpes for 60 euro.

Jeg jobber veldig, veldig, veldig hardt og jeg betaler for denne turen selv, men jeg angrer ikke et minutt, for målet er ikke alltid det viktigste, men veien og jeg viser at alt er mulig hvis vi vil virkelig. til.

Men jeg jobber veldig mye og drar aldri på jobb med buss.

Jeg gikk alltid, det regnet, det snødde, det var store ulemper, solen skinte, jeg gikk alltid.

Hva var ditt mest imponerende maraton før du dro til Antarktis?

Det er vanskelig å skille ut noen. Definitivt den første, etter det hadde jeg håndflatestore blemmer på begge føttene. Det første maratonløpet kan ikke glemmes så lett. Og kanskje en til i Athen, hvor jeg var med en gresk venn i en uke. Moren hans tok tre dager fri for å tilberede alle de greske rettene for meg. Jeg var ca +4 kilo før maraton, og på det tidspunktet løp jeg maraton, bortsett fra at det ikke fant sted før i begynnelsen, men det var en lengre historie.

Du kan sikkert også nevne Thai trail race, hvor vi trente før, hva du skal gjøre hvis du kommer over en kobra.

– Hvor mange maraton har du løpt?

3. 4

Hvem er ditt raskeste maraton?

3:17:44 (Rotterdam 2017)

Bostedet ditt?

Som verdensborger er jeg for tiden erklært i to land.

Vil det være mulig å følge maraton på nett?

Det vil være mulig å følge resultatene som sendes til Irland via satellitt. Jeg forstår at maraton også vil bli sendt på TV, men jeg vil først vite alt om det kort tid før jeg forlater den arktiske regionen i Chile.

Hvordan påvirker Antarctic Marathon studiene?

Jeg sluttet å studere fordi fraværet mitt egentlig ikke lot seg kombinere med medisinstudier. Kanskje jeg fortsetter i september, men så langt har jeg to høyere utdanningskontoer.

You may also like