Home » Latviske bobslede og skjelettkjørere er klare for OL-sesongen

Latviske bobslede og skjelettkjørere er klare for OL-sesongen

by Russell Crowe

Alle fire av Oscar Ķibermanis er klare for OL-sesongen.

Foto: Viesturs Lācis / LBSF

Gints Narogs, «Latvijas Avīze», JSC «Latvijas Mediji»

Latvias beste bobsledere og skjelettkjørere gjør nå sine siste lekser for å gjøre seg klar til sesongen, og trener tre uker i oktober på Yanchin Olympic-banen, hvor medaljene deles ut for vinter-OL i Beijing i februar.

Nyheter


«Slipp løs alle Tukums mentorer! «Gobzem er rasende etter løslatelsen i morges.

7 timer

Nyheter«Det ble bare kjent med det da Aldi Gobzem, MP, ble arrestert av politiet i Tukums mandag morgen.

10 timer

Nyheter

I midten av desember er det mulig flom i Latvia

12 timer

Les andre nyheter

For noen starter det neste uke med europacupetappene i Norge, men verdenscupserien starter nest siste helg i november i Østerrike.

Maskiner og utstyr etterslep

Treningen var veldig verdifull, for for første gang ble OL-banen introdusert. Dessverre, etter hjemkomsten, har bobslederne uforutsett hodepine, fordi alt maskineri og utstyr sitter fast i Kina. Kineserne har sjekket forsendelsen veldig nøye.

ANDRE LES NÅ

Etter hva man kan forstå, har den latviske nasjonale bagasjen ikke blitt lastet inn i lasteflyet, fordi det var kosttilskudd til idrettsutøverne og en del av det medisinske tilbudet.

Kinesisk side mente at det var noe farlig i bagasjen fra Latvia, selv om alt var deklarert. Innen slutten av denne uken skal sleden fly til Europa. Tysk bagasje er også fanget der.

Oskars Ķibermenis» fem-manns mannskap tog i Sigulda, de andre ni mennene i laget, inkludert pilotene Dāvis Kaufmanis og Emīls Cipulis, har dratt til Lillehammer for å samle firedobbel europacuperfaring, som deretter vil tillate dem å starte i verdenscupen.

«Det er bra at vi har reservedeler, så vi har satt sammen både maskineri og utstyr til etappene i Europacupen,» sier hovedtrener for landslaget Sandis Prūsis.

I Yangtze har de tre førerne gått 40 turer hver, men det betyr ikke at banen er oppbrukt.

Størrelsen på skøytebanekomplekset er unik, den første av sitt slag i verden, i oktober er iskvaliteten ved +15 grader god, men i februar, når termometerstangen kan falle fra -15 til -20 grader, forholdene vil være annerledes, isen mye raskere. Med unntak av kineserne vil forholdene og opplevelsen på denne banen være lik andre.

Det viktigste: kvalitet, ikke kvantitet.

«Å forberede seg til sesongen var en rutinemessig og regelmessig begivenhet, men snart ble vi stående uten to førere (Ralph Bērziņš og Oskars Melbārža). Det skjer i livet. Yangtze-elvens spor er ikke farlig, det er vanskelig å falle der, men den er en fengende løype Med fire-fem nøkkelplasser hvor du kan tape mye Det er et nytt element, for midt i løypa må du kjøre oppover, ikke bare nedover. Derfor blir konkurransen bare mer interessant , fordi alle lederne allerede har gjort omtrent like mange turer dit, sier Prūsis.

To nasjoner i double vil kunne delta i de olympiske leker. Det er trygt å si at en av dem blir Tyskland, slik det ofte er. Da søker fem land på den andre ledige stillingen med fullt lag.

Prūsis forteller at det i tillegg til Latvia også er Canada, USA, Sveits og Russland.

«Målet mitt som trener er å skape den beste oppstillingen, ikke den største. Ikke fokuser på kvantitet, men på resultatet. Minimumsutfordringen er to dobler og to firere i OL, men vi skal selvfølgelig kjempe for å bli en. av de to landene med tre piloter, slik at vi også har de to tredje. Kampen blir alvorlig, men i vårt tilfelle blir den ikke desperat, sier Prūsis.

Oskars Ķibermanis, den ledende føreren av det latviske laget, har lignende tanker om banen, og sier også at den ikke er farlig, men klissete.

«Du kan miste mye tid både på toppen av banen og andre steder. Der er det lett å miste et halvt sekund,» understreket Ķibermanis, og understreket at treningene som ble gjennomført i oktober var svært viktige, for uten dem ville være naivt å strebe etter en plass i februar Denne sesongen vil det latviske laget reise i to med bobs produsert av BTC og i fire med Valners slede.

Vi må endre retning

Latvias ledende skjelettryttere, brødrene Martins og Tomas Dukuri, som sannsynligvis vil ha det siste OL i sine lange og suksessrike karrierer, ble også kjent med OL. Andy Steel trente også i Kina, assistert av to ganger olympier Lelde Priedulena som banekonsulent denne sesongen.

«Tomás og jeg gikk gjennom sommerforberedelsesstadiet uten hendelser, og alt er bra. Etter å ha besøkt Kina skjønte vi at vi måtte gjøre justeringer både når det gjelder fysisk forberedelse for å tilpasse oss starten der og når det gjelder teknologi. Retningen vi tok i sommer viste seg å ikke være den rette. For øyeblikket kan jeg si at denne låten i Kina ikke er på listen min over favorittspor, innrømmer Martin Dukurs.

Steel likte banen. «Den har kule funksjoner som aldri har vært sett på noen annen bane i verden. Du må kjøre konsekvent, for hver feil kan koste mye,» sier Steel, som for tiden forbereder seg på å trene på Altenberg for sesongen.

Darta Zunte vil også konkurrere om OL-billetten, og tjene poeng i Intercontinental Cup i Nord-Amerika. Hun er allerede i Canada.

De unge skjelettistene fra Latvia, med landslagstrener Gints Dzērve i spissen, er i Norge, hvor de også forbereder seg til de kommende etappene i Europacupen neste uke.

RELATERTE INNLEGG

Det latviske bob- og skjelettforbundet (LBSF) besøk til Kina i oktober, ifølge organisasjonens visepresident, Zintis Ekmanis, var kosmisk, så ytterligere statsstøtte kom i tide, og bevilget 260 000 euro til forbundet til gjennom den latviske olympiske komité.

Ikke mindre viktig er anskaffelsen av en ny generalsponsor, som skal bli teleselskapet Tet.

Emner

You may also like