Home » Latviske hockeyspillere starter U-20-VM-turneringen med seier over nordmennene / Artikkel

by Edvard Munch

Den første tredjedelen endte uavgjort 2:2, men i de neste to periodene scoret latvierne et mål. Målvakt Bruno Brūveri ble kåret til den beste spilleren på det latviske landslaget.

Det norske laget avslørte resultatet i det 7. minutt, og spilte numerisk flertall til Lucas Trigas skjøt til et tomt mål. På den annen side gjenopplivet latvierne umiddelbart: Raivis Ansons umiddelbart etter lanseringen sendte pucken nøyaktig i mål. Videre, noen minutter senere, spilte Dāvis Orniņš med suksess foran mål, og satte Latvia i ledelsen. Nordmennene utnyttet imidlertid igjen det numeriske overtaket og Ole Holms balanserte resultatet: 2:2.

Sandis Vilmanis fikk tilbake et mål for Latvia i andre omgang med et håndskudd fra midten av området. Daniels Mūrnieks ga en sikrere ledelse for det latviske laget tidlig i tredje periode, og nådde 4:2.

I den danske byen Horsholm, i gruppe A i førstedivisjon, vil også latviere (13. desember), Hviterussland (15. desember), Ungarn (16. desember) og Kasakhstan (18. desember) konkurrere med hjemmelaget. ). Kun gruppevinnere kommer inn i elitedivisjonen.

I fjor deltok ikke hockeyspillere fra Latvia i U-20 verdensmesterskapet i gruppe A i førstedivisjon på grunn av at turneringen ble avlyst på grunn av en pandemi. I 2019 endte latvierne på andreplass i en lignende turnering i Minsk. Latvias hockeylag under 20 år har ikke spilt i elite-VM siden 2017.