Home » Ventende holdning i Brussel | beursduivel.es

Ventende holdning i Brussel | beursduivel.es

by Siv Jensen

(ABM FN) På onsdag, i motsetning til andre store europeiske børser, klarte ikke børsen i Brussel å opprettholde åpningsgevinster. Ved slutten av morgenen tapte Bel20 0,1 prosent til 4 269,03 poeng.

Investorene ser i hovedsak frem til det amerikanske inflasjonstallet, som offentliggjøres i ettermiddag.

«Inflasjonen i USA forventes å ha steget 0,4 prosent i desember, fra 0,8 prosent i november, og bringer den årlige inflasjonen til 7 prosent fra 6,8 prosent tidligere. , mens kjerneinflasjonen forventes å ta seg opp til 5,4 prosent fra år til år. , opp fra 4,9 prosent måneden før,» sa CBC Banques sjeføkonom Bernard Keppenne. Fed har ikke noe annet valg enn å gripe inn.

Og det gjorde president Jerome Powell klart for det amerikanske senatet også tirsdag. Meldingen om at Fed ikke skynder seg å handle var imidlertid betryggende, sa Keppenne.

I tillegg bemerker Keppenne at prispresset i Kina avtar: inflasjonen falt til 1,5 prosent og produsentprisene steg igjen mindre raskt.

«Kombinasjonen av Powells betryggende budskap og utsiktene til et rentekutt i Kina har lettet noe av presset på aksjemarkedene, spesielt teknologiaksjer,» konkluderte Keppenne.

Spørsmålet gjenstår imidlertid hvilken innvirkning omikron-varianten vil ha på økonomien på kort sikt, advarte økonomen. Halvparten av befolkningen i Europa forventes å være smittet med varianten innen midten av februar. Dette utgjør en risiko for en økonomisk nedgang, la Keppenne til.

Det ble nettopp klart at industriproduksjonen i eurosonen fortsatte å øke på månedlig basis. Men på årsbasis var det en nedgang.

Euro/dollar handles til 1,1362 og oljeprisen er igjen over $80 per fat.

Risers og Fallers

I hovedindeksen leder Aperam an med en prisøkning på 2,9 prosent, mens Umicore tapte 2,4 prosent.

På BelMid var Econocom opp 2,6 prosent. Recticel er ned 2,5 prosent.

Degroof Petercam har senket rådet for Bois Sauvage fra Kjøp til Hold og målprisen fra € 461,00 til € 357,00. Analytikeren bemerker at aksjerabatten har økt kraftig etter kunngjøringen av Greiner-avtalen, men det kan godt være den «nye normalen». Investortilliten ser ut til å ha gått tapt, ifølge banken. Holdingselskapets eierandel er 1,2 prosent.

DEME har kommet til enighet med det norske selskapet Eidesvik om kjøp av offshore-installasjonsfartøyet DP3 Viking Neptun, som vil slutte seg til DEME-flåten i siste kvartal 2022. Ingen økonomiske detaljer ble offentliggjort. Morselskapet CFEs deltakelse økte med 0,8 prosent.

Blant de minste aksjene gikk Exmar opp 4,4 prosent. Hyloris tapte 4,5 prosent.

Biotalys og det italienske selskapet Olon har inngått et langsiktig samarbeid for produksjon av proteinbaserte biokontroller. Biotalys-aksjen steg 0,6 prosent.

Bron: ABM Financial News


Siden Beursplein 5, redaktørene av ABM finansielle nyheter Følg nøye med på begivenheter på børsene, og Amsterdam Stock Exchange spesielt. Informasjonen i denne kolonnen er ikke ment å være profesjonelt investeringsråd eller en anbefaling for å foreta visse investeringer.

You may also like

Leave a Comment