Home » Mer enn 600 uvaksinerte pleiere aksepterer profesjonell resirkulering

Mer enn 600 uvaksinerte pleiere aksepterer profesjonell resirkulering

by Ashley Olsen

Til dags dato har 631 uvaksinerte sykepleiere fra Guadeloupe meldt seg på omskoleringsstøtte, sa myndighetene tirsdag på en pressekonferanse.

Siden 31. desember har tusen tjenestemenn blitt suspendert på denne øya på Antillene for å ha nektet å overholde vaksinasjonsplikten som er pålagt yrket deres.

For å få slutt på den voldelige sosiale krisen som rystet øya i november, hadde regjeringen foreslått å oppheve suspensjonen av uvaksinert personell og deres godtgjørelse for de som godtar en «personlig støtte«spesielt med tanke på omklassifisering.


►►► Les også: Ingen Omicron-pasienter på intensivavdeling i Brussel: beviser dette at Omicron definitivt er mindre alvorlig?


Blant de 631 registrerte pleiearbeiderne har 129 personer allerede bekreftet at de ikke har til hensikt å la seg vaksinere og dra nytte av støtten som tilbys av staten for deres faglige omorientering, indikerte generaldirektøren for ARS.

Dette støttesystemet som er planlagt for Guadeloupe og Martinique er for øyeblikket ikke styrt av et spesifikt juridisk rammeverk for Antillene. Et faktum bekreftet av det franske utenlandsdepartementet som forklarer at dette «støtte ytes under ansvar av arbeidsgiverstaten, spesielt med tanke på vanskelighetene som territoriet opplever(arbeidsledighet, fattigdom og sterk motstand mot vaksinasjon).

You may also like

Leave a Comment