Home » Latviske U-20-hockeyspillere avslutter verdensmesterskapet i gruppe A med seier

Latviske U-20-hockeyspillere avslutter verdensmesterskapet i gruppe A med seier

by Edvard Munch

Latvia slo Kasakhstan 3:1 for andreplassen (1:0, 1:0, 1:1).

Etter en kaotisk start på kampen vant latvierne. Raivis Ansons, Martins Laviņš og Oskars Lapinskis hadde en god sjanse til å score, men motstandernes mål kom først i det 17. minutt, da Darls Dukurs fikk flertall 1 – 0 etter at Anson og Harry Brant scoret.

Midtveis i andre periode ble den kasakhiske hockeyspilleren Abilaihan Suleimenov utvist for et farlig spill på Lapinskis kne til sent i kampen, noe som ga latvierne fem minutters flertall. Imidlertid spilte de fleste av de latviske hockeyspillerne uten å bestå. Tre sekunder før avslaget tok slutt, var flertallet imidlertid unnagjort. Etter Felix Gavars og Laviņš scoret Ģirts Silkalns 2:0.

Latverne scoret også det tredje målet i det 52. minutt på flest, med Gavar som spilte motsatt keeper foran mål etter assist fra Ralph Bergman og Anson.

Den «tørre» kampen til Bruno Brewer ble spolert av Nick Fennenko, som i det 53. minutt lot seg «stjele» av motstanderen og Nikolai Shulga for å sende pucken inn i Brewers beskyttede mål.

Fenenko ble anerkjent som den beste hockeyspilleren i spillet i det latviske landslaget.

De mest verdifulle spillerne i hele turneringen i begge lag var keeperne – Brūveris og den kasakhiske målvakten Maksims Pavļenko, som ikke spilte på lørdag.

I begynnelsen av turneringen på søndag slo den latviske ungdommen sine jevnaldrende fra Norge 4:2, mandag beseiret de det lokale danske laget 5:4, tapte for Hviterussland 1:2 i en viktig kamp på onsdag og beseiret Ungarn 6: 1 på torsdag.

Kasakhstanske hockeyspillere har vunnet mesterskapet med tap. Etter en 3:1-suksess over Ungarn ble det en 2:5-fiasko mot Norge, men en 4:1-seier over Danmark ble fulgt av et 2:4-tap mot Hviterussland.

Hviterussland med 15 poeng på fem kamper ble gruppevinner, Latvia med 12 poeng, Norge med ni poeng, Kasakhstan med seks poeng, Danmark med tre poeng, men Ungarn uten poeng.

Det ble allerede rapportert at i dagens første kamp sikret Hviterussland en plass i elitedivisjonen ved å slå Norge 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) og ble det eneste laget i gruppen. å gå inn i elitedivisjonen.

Yegor Chezganov scoret i det 34. minutt, Alexander Suvorov skilte seg ut i det 49. minutt og Valentin Demchenko scoret 42 sekunder før kampslutt.

Nordmennene sørget for 2-0 i andre tredjedel med et skudd fra Martin Junsen og Eskila Olsen etter 65 sekunder, men klarte ikke å utsette den norske seieren.

I kampen om å holde seg i gruppen slo Danmark Ungarn 4:0 (0:0, 1:0, 3:0).

Alberts Šioldans scoret det første målet for vinnerne først i det 27. minutt, men danskene fikk den avgjørende fordelen i den siste tredjedelen, og scoret to mål fra majoriteten.

Som forberedelse til den ansvarlige turneringen holdt de underordnede til Kārlis Zirnis Four Nations-turneringen i Jelgava i november, hvor de spilte mot Danmark 3:2, tapte 1:2 for østerrikerne og 1:6 kapitulerte for sine jevnaldrende. Det ble også avholdt prøvekamper 6. og 8. desember med Zemgale/LLU og Mogo/LSPA-lagene fra Optibet Hockey League (OHL).

Hovedtreneren for under-20-laget, Kārlis Zirnis, kom til Danmark fra den første listen med 43 kandidater med 24 hockeyspillere: tre keepere, åtte forsvarere og 13 angripere.

I fjor ble ikke førstedivisjonsmesterskapet i gruppe A spilt, men for to år siden klarte ikke latvierne å vinne gruppen og returnere til eliten. I begynnelsen av 2017 spilte Latvia i elitedivisjonen, men tapte i alle kamper, noe som førte til en lavere turnering.

Kandidater til det latviske U-20 hockeylaget:

keepere: Bruno Brūveris («RoughRiders», USHL), Kārlis Mežsargs («Rīga»);

forsvarere: Daniels Goršānovs, Dāvis Orniņš (begge – «Rīga»), Rihards Simanovičs («Mogo» / LSPA), Harry Brants («Titan», QMJHL) Ralf Bergmanis («Musketerer», USHL), Bogdan Hodass («Tigers» ), WHL), Nick Fennenko (Drakkar, QMJHL);

angripere: Ģirts Silkalns («Riga»), Raivis Ansons («Drakkar», QMJHL), Darel Dukurs, Oskars Lapinskis (begge – «SCL Tigers U20», Sveits), Sandis Vilmanis, Dans Ločmelis (begge – «Luleo U20″) , Sverige), Raimonds Vītoliņš (University of Vermont, NCAA), Daniels Mūrnieks (RoughRiders, USHL), Henri Ravinskis (QMJHL), Fargo Force (USHL), Martin Lavins (RoughRiders, USHL), Peter Purmalis («Musketeers», USHL ), Robert Zalan (Esbjerg U20, Danmark).