Home » Les igjen: Forsvaret kommer sykehusene til unnsetning | 1 Limburg

Les igjen: Forsvaret kommer sykehusene til unnsetning | 1 Limburg

by Russell Crowe

Sykehusene klarer fortsatt å frigjøre flere intensivsenger. Per i dag er 1250 IC-senger tilgjengelig, fordelt på alle sykehus i Nederland. Følg siste nytt om koronaviruset her.

Dette var den viktigste korona-nyheten mandag 6. desember:

  • Kabinettet ønsker å flytte debatten om 2G-politikk til det nye året
  • Sykehus øker antall IC-senger
  • Grunnskolene får egenvurderinger for elevene
  • Ordfører diskuterer langsiktig polariseringsstrategi

19:05 – Ordførere ber regjeringen om en langsiktig visjon om kronen
Samfunnet er forberedt på en langsiktig visjon om kronekrisen. Skapet må ikke alltid se frem til noen uker, men må velge en klar linje. «Lengere sikt er viktigere enn om det er 2 eller 3G eller ikke. Ta et klart valg som regjering. De nåværende tiltakene vil utløpe om to uker. Hva er alternativet?», sier presidenten i Sikkerhetsrådet, Hubert Bruls. rådføring av ordførere på vegne av de 25 sikkerhetsregionene.

15:22 – Antallet Omikron-saker stiger til mer enn 200
30 nye tilfeller av Omikron-varianten av koronaviruset er identifisert i land som er tilknyttet den europeiske helsetjenesten ECDC, inkludert Nederland. Dette bringer totalen til 212 per mandag, Portugal har det høyeste antallet bekreftede tilfeller av Omikron (34), etterfulgt av Danmark (32), Frankrike (25), Norge (19) og Nederland (18). Varianten har også blitt funnet i tretten andre land, inkludert Tyskland, Belgia og Italia.

15:04Ny testlokasjon åpner i Maastricht
GGD Zuid-Limburg meldte mandag at et nytt teststed er åpnet i Maastricht. Folk kan nå også gå til Akersteenweg 10 for å bli testet for koronaviruset. GGD understreker at dette kun er et teststed og at folk ikke kan vaksinere seg her.

13:32 – Forsvaret kommer Limburgs sykehus til unnsetning
Militære leger, sykepleiere og støttepersonell vil bistå ved VieCuri Medical Center i Venlo og Zuyderland Medical Center i Heerlen. 25 soldater skal jobbe i Venlo og åtte i Heerlen. De første soldatene starter ved sykehuset Zuyderland mandag. Det er foreløpig ikke kjent når de begynner å jobbe i Vie Curi. Les mer her.

12:06 – Regjeringen vil utsette forslaget om 2G-politikk til nyttår
Det avtroppende kabinettet ønsker ikke å diskutere den såkalte 2G-politikken med Representantenes hus før på nyåret. Det skrev den avtroppende helseminister Hugo de Jonge til Deputertkammeret, som vil behandle det denne uken. 2G-policyen sier at kun personer som er vaksinert eller nylig kurert for en koronainfeksjon fortsatt kan ha tilgang til steder hvor smittefaren er høy. I dagens situasjon er negativ test også et alternativ.

11.20 – Mer enn 26 000 bedrifter mottok lønnsstøtte i tredje kvartal
I månedene juli til september mottok over 26.000 bedrifter lønnsstøtte. UWV, som implementerer ordningen, har annonsert det. Det er det laveste tallet siden starten av kronekrisen. Selskapene mottok rundt 1.100 millioner euro i forskudd for å betale lønnen til sine 442.000 ansatte. Ordningen ble først og fremst brukt i hotell- og serveringsbransjen.

10.40 – Tusenvis av påmeldinger i GGD etter oppfordring om hjelp til forsterkningsaksjonen
Nesten 10 000 mennesker har kommet til GGD GHOR de siste dagene for å hjelpe til med booster-skudd. Organisasjonen appellerte fredag ​​til folk som er villige til å hjelpe til med å registrere seg via ggdreservisten.nl. Fra dette sentrale punktet undersøker du hvem som kan settes inn og hvor. Personer som jobber eller har jobbet i helsesektoren, som tannleger og medisinstudenter, har søkt. Innbyggere som ønsker å melde seg frivillig kan hjelpe til i ikke-medisinske stillinger, som vert, identitetssjekker ved innreise eller førstehjelp.

10.27 – Strengere kroneregler i kraft i Italia
De strengere kronereglene gjelder i Italia fra og med i dag. Personer som ikke er vaksinert eller ikke har kommet seg etter kronen kan ikke lenger delta i deler av det sosiale livet. 2G-regelen gjelder blant annet på restauranter, kinoer, nattklubber og fotballstadioner. Det varer til minst 15. januar. 3G-regelen gjelder i hoteller og lokaltrafikk – personer med negativ koronatest kan også gå dit.

10.20 – Klargjøring av sykehus i Sør-Afrika for pasienter med omikron
Sør-Afrika forbereder seg på flere sykehusinnleggelser ettersom omikron-varianten skrider frem og landet har gått inn i en fjerde kronebølge. De fleste nye infeksjoner oppstår med den nye varianten. Antall infeksjoner økte forrige uke fra om lag 2.300 på mandag til mer enn 16.000 på fredag.

08:04 – En uke i Zuyderland: intensivavdelingen
L1 tilbrakte en uke på sykehuset i Zuyderland og så gjennom linsene til det medisinske personalet på den overfylte intensivavdelingen. Heerlens avdeling har 18 operasjonsstuer. «Det er ikke mer plass her,» sier CI-sykepleier Huibert Nijhof. «Sengen som nettopp har blitt frigjort vil bli gjenopptatt om to timer.» Les hele historien her.

07:01 – Sykehus øker antallet intensivsenger til 1250
Nederlandske sykehus vil utvide antall senger på intensivavdelinger til 1250 fra mandag. Sykehusene må skaffe de sengene selv, og derfor må resten av omsorgen trappes ned. Antall pasienter på intensivavdelinger må alltid holde seg godt under maksimal kapasitet. Det skal være minimum 188 ledige senger for akuttinnleggelser. Det tallet er ikke nådd i det siste.

06:47 – Ordførere møtes om langsiktig strategi mot polarisering
Sikkerhetsrådets ordførere skal mandag diskutere en langsiktig strategi for å bekjempe polarisering i samfunnet, som har blitt ytterligere presset av kronen. Møtet i Utrecht, som starter klokken 15, er en oppfølging av et møte forrige mandag. Presidentene for de 25 sikkerhetsregionene er svært bekymret over forsterkningen av motsetningene i Nederland.

Kl. 06.21 – Grunnskolene får egenvurderinger for elevene
Grunnskolene får fra og med mandag egentester som de kan gi til barn i gruppe 6, 7 og 8. Meningen er at de skal testes to ganger i uken for koronaviruset. Skoler trenger rundt 1,2 millioner tester per uke for dette.

06:14 – «Eksamen uten avslapning»
Eksamenene vil se ut som før kronekrisen. Det er en viktig linje gjennom avspenningen av siste eksamen. For eksempel vil ikke studentene i år få tre, men to uttak og den tredje perioden forsvinner, slik at studentene får mindre plass til å fordele eksamenene sine. Tommelfingerregelen om at elever ikke kunne telle et fag, forsvinner også.

Kl. 06.00 – Erstatningskrav under behandling for å stjele data fra personer testet i GGD
En ny stiftelse jobber med et gruppesøksmål om erstatning mot Helsedepartementet. Årsaken er det massive datatyveriet som kom frem hos GGD tidligere i år. Ansatte tok private data fra folk som var testet for koronaviruset fra systemene og solgte dem på nett på det svarte markedet. Initiativtakeren til erstatningskravet, ICAM-stiftelsen, åpner nettsiden datalek-ggd.nl på mandag og ønsker en maksimal erstatning på 1500 euro per person.

You may also like