Home » LHBTQ-rettigheter ikke garantert, fordømmer det norske forbund

LHBTQ-rettigheter ikke garantert, fordømmer det norske forbund

by Edvard Munch

Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund og homofil, er bekymret for sin sikkerhet i Qatar under VM i 2022.

Sikkerheten til LHBTQ-fans og -spillere under VM 2022 i Qatar er ennå ikke garantert, sier presidenten i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, og gjentar sin advarsel i slutten av mars før FIFA-kongressen.

«Ved å tildele VM til et land der LHBTQ-livsstilen er forbudt, må fotball sikre at alle fans og spillere har tilgang til turneringen. For øyeblikket er dette ikke tilfellesa den tidligere norske landslagsspilleren i et intervju med det tyske byrået S.I.D.idrettsgren av AFP.

«De har begynt å selge billetter, men forbudene gjelder fortsatt.«, fortsetter hun.»Vi må sørge for at disse lovene blir suspendert under verdensmesterskap.(18. november – 21. desember), «og gjøre det offentlig.» «Jeg må kunne gå dit med visshet om at jeg ikke blir fengslet for noe som er min rett.legger fru Klaveness til, selv homofil.

Arrangører av verdensmesterskapet i 2022 i Qatar sørger jevnlig for at medlemmer av LHBTQ-miljøet blir mottatt uten diskriminering og at homofile par vil kunne dele samme hotellrom, til tross for lover som kriminaliserer homofili i landet. «Her vil alle være velkommen, alle skal føle seg trygge.Nasser Al-Khater, administrerende direktør for verdensmesterskapet i 2022 i Qatar, hadde forsikret pressen i slutten av november, med tanke på at denne utgaven ble kritisert på en viss måte.urettferdig«.

Den norske fotballtreneren hadde allerede tatt opp spørsmålet om respekt for menneskerettigheter i slutten av mars på FIFA-kongressen i Doha. Lederen for den øverste organisasjonskomiteen for verdensmesterskapet i 2022, Hassan Al-Thawadi, hadde uttrykt sin «skuffelseetter talen hans, og anklaget ham for å ha holdt sin tale uten å ha diskutert disse spørsmålene med Qatar-myndighetene på forhånd. Han endte opp med å møte Lise Klaveness på sidelinjen av kongressen, og innholdet i deres meningsutvekslinger lekket ikke.

You may also like

Leave a Comment