Home » Norsk strandhåndballag bøtelagt for ikke å ha på seg bikini

Norsk strandhåndballag bøtelagt for ikke å ha på seg bikini

by Henrik Ibsen

KVINNER – De har bestemt seg for å gå for komfort, selv om det betyr å trosse de offisielle reglene. Disiplinærutvalget til Det europeiske håndballforbundet (EHF) Mandag 19. juli ila han det norske strandhåndballlaget en bot på 1500 euro for å ha brukt shorts i stedet for bikini under deres siste EM-kamp mot Spania.

Nyheten skapte oppsikt i Norge. «Et slikt macho-syn på kvinner tilhører en annen tid», ble en regional norsk avis opprørt tirsdag 20. juli.

«I 2021 burde det ikke engang være et problem»

Men før konkurransen hadde Norge kontaktet det europeiske håndballforbundet for å informere dem om deres beslutning om å bruke shorts, som de anser som mindre nedverdigende og mer behagelig.

Men reglene til det internasjonale håndballforbundet er veldig strenge når det gjelder nødvendig klær. «Spillere må ha på seg bikinibukser (…) tilpasset og høyt snitt.» «Sidene må ha maks 10 cm bredde», står det spesifisert der.

«Bug, hvilke holdningsendringer som trengs i den macho og konservative internasjonale idrettsverdenen», beklaget den norske kulturministeren på Twitter. Abed Raja.

– I 2021 burde det ikke engang være et problem, sier president Eirik Sørdahl i Norges Volleyballforbund til NTB.

Spillere «føler at de er nakne i offentligheten»

Norges håndballforbund har siden starten av striden forsikret at de ville betale boten. – Vi vil selvfølgelig godta en eventuell bot på vår regning, sa Norges Håndballforbunds president Kare Geir Lio til AFP mandag. Vi er alle i samme båt.»

«Det viktigste er å ha lag som de idrettsutøvere er komfortable, argumenterte på sin side presidenten i Norges Håndballforbund, Kare Geir Lio. «Det bør være et fritt valg under standardiserte regler.»

I Frankrike, treneren for landslaget i håndball, Valerie Nicholas, støttet Norges Forbund. «Jeg mistet spillere på grunn av denne pålagte badedrakten. De snakker med meg om ubehaget deres, de har inntrykk av å være nakne i offentligheten og gransket av alle”, fortalte teknikeren.

Det europeiske forbundet forsvarte seg med å slå fast at en endring av reglene kun kunne skje «på nivå med IHF (det internasjonale forbundet, red.anm.)».

Se også i The HuffPost: Disse Instagram-brukerne er lei av kommentarene under badedrakt-bildene deres

You may also like

Leave a Comment