Home » Lønn i Norge: hvor mye kan en taktekker telle i Norge? / Sosiale saker til innbyggerne i Kalisz / Nyheter / Fakta om Kalisz

Lønn i Norge: hvor mye kan en taktekker telle i Norge? / Sosiale saker til innbyggerne i Kalisz / Nyheter / Fakta om Kalisz

by Russell Crowe

Etterspørselen etter ansatte i bygg- og anleggssektoren har ikke sunket i Norge på mange år, tvert imot utvikler bransjen seg i en svært dynamisk takt. Polske spesialister bestemmer seg ofte for å reise til dette skandinaviske landet på grunn av inntektene, som er uforlignelig høyere i Norge enn i Polen. Det samme fenomenet forekommer i Norge som i de fleste land i verden. Med andre ord fortsetter gjennomsnittsalderen i befolkningen å øke, noe som gir seg utslag i behovet for å ansette innvandrerarbeidere. Et annet argument for å gå på jobb i Norge som taktekker er det faktum at norske bedrifter setter pris på de ansatte i landet vårt: hver dag sertifiserer vi det høye nivået på utført arbeid. I dagens artikkel skal vi se på lønn og ansvar til en taktekker i Norge. Vi inviterer!

Hvor mye tjener en taktekker i Norge?

Den viktigste grunnen til at polske taktekkere bestemmer seg for å jobbe i yrket sitt i Norge er selvfølgelig av inntektsmessige årsaker. Høyeste lønn for en taktekker her i landet ligger på rundt 250 kroner, som tilsvarer 100 polske zloty i timen. I polsk virkelighet er det ingen mulighet for å få en slik sats.

Ansatte med mange års dokumentert erfaring, samt en god beherskelse av engelsk eller norsk, kan forvente høyest inntjening; dette er imidlertid ikke et krav, som vi vil nevne senere i artikkelen. En uerfaren ufaglært arbeider kan fortsatt regne med en takst på 180 kroner, som er ca PLN 80 per time.

Fordelen med å jobbe som taktekker i Norge er også måten man ser på samarbeidet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Det handler ikke om manglende åpenhet om regler eller mistenkelige avtaler. Det er også verdt å huske at Norge er kjent for sine mange fagforeninger. Lønn i byggrelaterte yrker forhandles årlig.

Hva er oppgavene til en taktekker og hvordan er jobben i Norge?

Det er ingen vesentlige forskjeller mellom arbeidet til en taktekker i Polen og Norge. Hver dag dekker han takene og reparerer dem. De daglige oppgavene til en taktekker inkluderer også å installere isolasjon på taket eller dekke treelementer med metallplater og klargjøre et vannavløpssystem. En taktekker er også svært ofte ansvarlig for å ta mål og inventar. Han jobber også med snekkere som lager byggeelementer av tre.

Uten tvil er en taktekker en arbeider som må ha et tilstrekkelig nivå av fysisk form. På grunn av arbeid i høyden er det av spesiell betydning – du må også være ekstremt forsiktig og forsiktig til tross for det personlige verneutstyret som brukes. En taktekker må utmerke seg med et forbløffende fokus på detaljer og presisjon, både ved målinger og klargjøring av konstruksjonselementer, for så å montere dem inn i bygget.

Det er verdt å vite at arbeidet til en taktekker ofte utføres under krevende forhold – kaldt eller regn. Av denne grunn må norsk arbeidsgiver sørge for komfortable, komfortable og varme klær på jobben. I Norge er det også standard å gi ansatte kjøretøy for å reise til byggekontraktstedet.

Må jeg snakke norsk for å finne jobb her i landet?

Mange polske taktekkere som kunne tenke seg å jobbe i dette yrket i Norge frykter at språkbarrieren er uoverkommelig. Det er imidlertid verdt å huske at det i dag er mangel på bygningsarbeidere i markedet, inkludert taktekkere. Av denne grunn «lukker arbeidsgiverne ofte det blinde øyet» for manglende kunnskaper i norsk språk.

De fleste nordmenn kan engelsk veldig godt og det er slik de kommuniserer med andre ansatte. Det viser seg imidlertid at selv manglende kunnskaper i engelsk kanskje ikke blokkerer veien til en godt betalt jobb, selv om arbeidsgivere på et tidspunkt selvfølgelig vil kreve minst grunnleggende engelskkunnskaper. Dette har også innvirkning på lønnen som vi nevnte tidligere.

Hvor skal man se etter takarbeid?

Men å kunne engelsk eller norsk gir deg andre fordeler: det lar deg bo fritt i Norge og ta deg av formelle saker på kontorer eller andre institusjoner. Men hvis du ønsker å føle deg trygg før du reiser til Norge, bruk jobbtilbudene som byrået presenterer. Det er verdt å huske at et slikt selskap alltid sjekker sine entreprenører for troverdighet.

Et bredt spekter av tilbud og den veletablerte posisjonen til Jobb Assistanse i markedet gjør at mange polske byggespesialister velger å bruke deres tjenester. Vi er overbevist om at du også kan finne drømmejobben din på denne måten!

Artur Jemioł – Eieren av Job Assistanse, som har mange ledige stillinger for taktekkere, som du finner her. https://jobbassistanse.com/oferty-pracy-w-norwegii/dekarz/.

sponset artikkel

You may also like