Home » Louis van Gaal: «Vi nederlendere er ikke så gode på det» | Fotball

Louis van Gaal: «Vi nederlendere er ikke så gode på det» | Fotball

by Russell Crowe

Han fortsetter: «Jeg tror ikke de slo oss på målforskjell, og vi gjorde det selv. Det er en stor fordel. Men så kommer det hele til den avgjørende kampen hjemme med Norge. Og vi nederlendere er ikke så flinke til å tegne. Så jeg håper det ikke forblir slik.»

Van Gaal ønsket åpenbart ikke å si hvem som skal spille mot Gibraltar på Kuip neste mandag kveld. Imidlertid tok han faktisk en liten titt på sløret. «Gini (Wijnaldum, red.). Jeg skal spille, jeg skal gi det til deg. Jeg har mye tillit til ham. Og ytterligere ti.»

Van Gaal ser ut til å velge Lang som erstatning for Gakpo

Noa Lang ser ut til å forberede seg på sin første plassering med det nederlandske fotballaget. Club Brugge-spilleren vil sannsynligvis erstatte Cody Gakpo i mandagens VM-kvalifiseringskamp mot Gibraltar, som forlot treningsfeltet på grunn av en mistenkt hjernerystelse.

Donyell Malen og Arnaut Danjuma Groeneveld er Louis van Gaals andre venstrekantalternativer, men den nasjonale manageren antydet Zeist på søndag at Lang vil spille. Lang ankom kampen med Latvia (1-0 seier) fredag ​​som erstatning for Gakpo.

«Etter litt logisk tankegang kan du fullføre det selv,» sier Van Gaal. På spørsmål fra en reporter om han refererte til Lang, sa han: «Kan være det, ja.» For å spøkefullt legge til: «Hvorfor vil du forråde oppstillingen?»

Georginio Wijnaldum kommer tilbake til grunnlaget. Vikarkapteinen ble suspendert mot Latvia og ble erstattet i Riga av Guus Til. Wijnaldum spiller ikke mye for sin nye sjef, Paris Saint-Germain, for øyeblikket. «Det er ikke Van Gaals måte å velge en spiller på,» sa Van Gaal. «Jeg har mye tillit til ham.»

Van Gaal forventer at Gibraltar skal spille like defensivt, om ikke mer defensivt, enn Latvia. «Jeg håper de spiller fotball i et 1-5-4-1-system. Det kan til og med bli 1-6-3-1, noe som får den ytre midtbanespilleren til å stupe enda lenger. Du får samme type kamp som mot Latvia. Målet er å raskt score et sekund etter et første mål. Da vil strukturen i motstanderens organisasjon svekkes. Det skjedde ikke mot Latvia fordi vi ikke scoret det andre målet. Selvfølgelig kunne vi ha det, men ballene falt ikke særlig godt.»

Nederland starter møtet med Gibralter i De Kuip som leder av gruppe G. Norge er 2 poeng bak og Tyrkia er 4 poeng bak.

Liste Van Gaal med internasjonale potensialer har fortsatt førti personer

Listen over potensielle landskamper til det nederlandske laget har fortsatt førti navn. Det sa landstrener Louis van Gaal i Zeist mandag, der han så frem til mandagens møte med Gibraltar i kvalifiseringen til verdenscuppen.

«Vi hadde til og med tre lister, med totalt 100 spillere. Vi har laget to lister over det for å gjøre det enklere. Nå har vi førti igjen, sa landstreneren, som la Arnaut Danjuma Groeneveld til laget sitt denne helgen for å erstatte den skadde Cody Gakpo.

«Selvfølgelig hadde vi allerede øye på Danjuma før han dro til Villarreal. Han var også på listen vår over hundre skyggespillere. Problemet er at alle ønsker å spille som venstrespiss og ikke høyrespiss. Det er nettopp denne typen kreative spillere som kan bryte en mur som mot Gibraltar. Det er derfor jeg ringte ham, «forklarte Van Gaal.» Gruppen kan se ham nå, og det kan jeg også. Jeg har aldri snakket med ham. Han er en ny spiller for meg. Det er godt å kunne høre, se og føle spillere. Det gjelder også for Mark Fleks og Noa Lang som jeg har tatt med og alle andre spillere vi vil henvende oss til i fremtiden.»

Van Gaal har en høyrekant i troppen sin med Steven Berghuis. Lang erstattet ham mot Latvia, men spiller til venstre for klubben sin Brugge. Van Gaal ringer ikke Quincy Promes mens det er mistanke om knivstikking.

«Jeg tror dette er trender i nederlandsk fotball,» sa Van Gaal om mangelen på rettigheter. – Jeg tror ikke det er slik at høyrespissene ikke er trent. Trenden er i kvalitet. Fotball spilles også annerledes rundt om i verden. Da jeg feiret suksessene med Ajax, spilte vi med en høyrespiss og en venstrespiss. Du må også ha en dribling. Senere endret det seg med Robben-varianten, som begynte å spille med venstre ben på høyre. Så kom trenden for nye rygger. Jeg gjorde det allerede i min tid i Bayern, nå gjør alle det. Nå ser du en annen trend, 3-4-3-systemet eller 5-3-2-systemet, hva du enn vil kalle det. Hvis du skal spille 5-3-2, kommer du ikke til å trene for en venstre- og høyrespiss lenger. Men det er ikke tilfelle ennå i Nederland. Den er fortsatt basert på 4-3-3. Først senere i treningen blir byttet til et annet system gjort.»

Van Gaal ønsker å spille med Orange mot store land til våren

Louis van Gaal ønsker å spille oppvisningskamper mot store land i mars. På denne måten vil du vite hvor langt det nederlandske laget er i forhold til verdenstoppen.

«Jeg tror ikke vi har den oppfatningen ennå. Vi er i en kvalifiseringsgruppe til VM som ikke inkluderer supermaktene. Vi har sjelden eller aldri spilt mot lag av denne typen,» sa Van Gaal på søndag i Zeist. «Vi håper å kvalifisere oss i november. Vi har ikke så mange spilledatoer lenger, men da kan vi spille mot den type land i mars, for eksempel. På denne måten får vi et bedre mål på oss selv. For jeg kan si at vi har en midtbane i verdensklasse, men det må du se mot slike land.»

Nederland ligger 2 poeng foran Norge i kvalifiseringsgruppen. Van Gaal håper gapet vil ha økt når de to landene møtes neste måned i den siste gruppekampen. «Hvis vi vinner de to neste kampene våre og Norge også, så får vi nok i den siste kampen mot Norge med uavgjort. Nederlenderne er ikke så gode på det, å spille på det.»

You may also like