Home » Maria Ressa kan reise til Oslo for å motta prisen

Maria Ressa kan reise til Oslo for å motta prisen

by Russell Crowe

Den filippinske journalisten Maria Ressa fikk mandag fullmakt fra sitt lands justis til å reise til Oslo for å motta Nobels fredspris personlig.

Ressa, 58, er for tiden på prøvetid i påvente av en anke etter domfellelsen i fjor for ærekrenkelse, noe som tvang henne til å søke tillatelse fra tre domstoler til å inndrive kjennelsen hennes.

Skatteankeretten slo i en avgjørelse offentliggjort mandag fast at medgründeren av nyhetssiden Rappler kunne besøke Norge fra 8.-13. desember.

Den tidligere korrespondenten for den amerikanske kanalen CNN reagerte til AFP og sa at hun følte seg «veldig bra» etter å ha krysset denne siste juridiske hindringen.

Ressa, som er kritisk til Filippinernes president Rodrigo Duterte, og den russiske journalisten Dmitri Muratov, ble hedret i oktober for deres kamp for å «ivareta ytringsfriheten».

ulike aktiviteter

Journalisten trakk spesielt frem volden som følger med anti-narkotikakampanjen lansert av Filippinernes president Rodrigo Duterte, som ifølge menneskerettighetsorganisasjoner har forårsaket dødsfall til titusener.

Ankedomstolen med ansvar for ærekrenkelsessaken hadde i forrige uke avtalt at han skulle reise, og utelukket «flyrisiko» presentert av regjeringsadvokater. Fru Ressa hadde også fått tillatelse fra en regional domstol, og behandlet en annen sak, ifølge Francis Lim, en av hennes advokater.

Han er gjenstand for til sammen syv rettssaker, inkludert ærekrenkelsessaken der han risikerer opptil seks års fengsel.

/ ATS

You may also like