Home » minst 471 arrestasjoner, men vold av «mye mindre intensitet»

minst 471 arrestasjoner, men vold av «mye mindre intensitet»

by Siv Jensen

Bortsett fra plyndring innenfor murene til Paris (spesielt i Halles og rue de Rivoli), har ikke Paris-regionen vært spart for plyndring og fornedrelse. Tjue busser ble brent i Ile-de-France, sa transportminister Clément Beaune til RMC.

I Seine-Saint-Denis er mange kommuner rammet. I Aubervilliers ble et titalls busser satt i brann på en parkeringsplass knyttet til RATP. Det var også en brann i rådhuset i Clichy-sous-Bois. Supermarkeder ble plyndret, spesielt i Montreuil og Epinay-sur-Seine. I Drancy brukte opprørere en lastebil for å bryte seg inn i et kjøpesenter som ble delvis plyndret og brent ned, sa en politikilde.

I Pantin skjøt rundt tjue unge menn kledd i svart, bevæpnet med fyrverkeri, i luften eller mot politiet, ifølge AFP.

I Seine-et-Marne har politiet stoppet forsøk på å bryte seg inn på politistasjonene Meaux og Villeparisis. Nemours sosiale senter ble ødelagt, så vel som en del av en skole i Moissy-Cramayel.

Pablo Picassos eiendom i Nanterre, hvor Nahel var fra, opplevde en tredje natt med vedvarende vold med brente biler, pyrotekniske mørtler og hjemmelagde granater, rapporterte AFP. De satte fyr på en filial av Crédit Mutuel-banken.

>> Les artikkelen vår

You may also like