Home » Norge evakuerer tusenvis etter den verste flommen på flere tiår

Norge evakuerer tusenvis etter den verste flommen på flere tiår

by Ashley Olsen

Norge evakuerte tusenvis av mennesker da elvene nådde sitt høyeste nivå på minst 50 år onsdag og boliger og bedrifter ble nedsenket eller feid med jordskred.

Boliger og bedrifter ble nedsenket eller feid bort av jordskred. Hovedveier er stengt og tog stanset i store deler av Sør-Norge ettersom elver sprenger sine bredder, og myndighetene advarte om flere flom de kommende dagene, vann som beveger seg mot lavtliggende kystområder.

Innlandet fylke, en av Norges hardest rammede regioner, sa at mange mennesker ble avskåret av flom og at redningsmannskaper kanskje ikke kan nå de trengende.

– Vi er i en nasjonal nødsituasjon, sier ordfører i Innlandet Aud Hove i en pressemelding.

Regjeringen besluttet onsdag å mobilisere flere helikoptre for å hjelpe til med evakueringen, opplyser Justis- og samfunnssikkerhetsdepartementet til TV2.

Norske myndigheter sa at det så langt ikke er registrert noen dødsfall som følge av katastrofen.

Kraftig vind, kraftig regn og jordskred har rammet ulike deler av Norden de siste dagene, ført ned kraftledninger i Finland, oversvømmet byer i Norge og Sverige og lammet kollektivtransport i de mest berørte områdene.

Mandag sporet et svensk tog av da en flom skyllet over en voll og skadet tre personer.

Norske og svenske myndigheter opprettholdt det røde varselet, det vil si det strengeste varselet, for flere regioner onsdag.

You may also like