Home » Nadine Fähndrich på pallen i Tallinn

Nadine Fähndrich på pallen i Tallinn

by Edvard Munch

Nadine Fähndrich, til høyre, tok tredjeplassen i Tallinn-sprinten

Foto: KEYSTONE/AP/Sergei Grits

Nadine Fähndrich var på pallen i Tallinn-sprinten. 27-åringen fra Luzern ble nummer tre i dette skøyteløpet.

Bare norske Kristine Stavaas Skistad, som vant for fjerde gang på rad, og svenske Jonna Sundling, verdens- og olympisk mester, kunne gjøre det bedre enn sveitseren.

Med sine seire i Beitostölen, Davos og Val Müstair i desember hadde Nadine Fähndrich vist at hun var en av favorittene på sprinten, uansett teknikk. Denne pallplasseringen i Estland er hennes første i 2023. Unggutten fra Eigenthal hadde nylig savnet båten i Drammen og Falun. I Norge ble hun stoppet for et fall og i Sverige ble hun tatt rett før mål.

Denne urbane sprinten var ikke flat, som navnet antyder. Det var to vanskelige stigninger og det var der sveitserne, med Skistad og Sundling, visste hvordan de skulle gjøre forskjellen. Som i Falun falt Sundling bakpå nedover strekningen. Nadine Fähndrich klarte ikke å bli med i kampen om seieren.

For å redusere kostnader og øke like muligheter testet FIS et nytt format i Tallinn. Hver nasjon måtte bruke samme voksen. Videre kunne kun to par ski prepareres per utøver. Det var forbudt å teste på banen.

Blant mennene var Johannes Hösflot Klaebo foran alle. Janik Riebli og Roman Schaad kom til kvartfinalen. Blant damene triumferte også Lea Fischer og Alina Meier.

/ATS

You may also like