Home » Naïs Pirollet, Lyonnaise som konkurrerer om Bocuse d’Or Frankrike

Naïs Pirollet, Lyonnaise som konkurrerer om Bocuse d’Or Frankrike

by Russell Crowe

Uttakene til Bocuse d’Or Frankrike finner sted tirsdag i Reims. Naïs Pirollet, ansvarlig for tilberedning av oppskrifter, i Lyon, av det franske utvalget av Bocuse d’Or, vinneren av 2021-utgaven, er en av kandidatene.

Hvem vil etterfølge Davy Tissot og kanskje få æren av å representere fransk gastronomi på Bocuse d’Or 2023? Det er dette som står på spill i finalen i Bocuse d’Or France som finner sted tirsdag 23. november på Reims Convention Center.

Like etter den store internasjonale finalen i Bocuse d’Or i Lyon, den attende gangen av navnet, der Lyonnais David Tissot vant foran Norge og Danmark, vender Naïs Pirollet tilbake til pianoet.

Bocuse d’Or har rundt seksti landslag og 4 kontinentallag over to år, som involverer et helt fellesskap av kokker, og kulminasjonen finner sted i hjertet av Sirha Lyon.

I Reims vil 6 franske kandidater samles tirsdag 23. november foran scenen for å prøve å vinne stillingen som representant for Frankrike ved Bocuse d’Or Europe som arrangeres 23.-24. mars i Budapest, Ungarn.

Høyre arm til Davy Tissot, som vant den internasjonale Bocuse d’Or-finalen i 2021, Naïs Pirollet, hvorav den første han sier vil være «den neste internasjonale Bocuse d’Or» – har alle muligheter.

Troppeanmeldelse.

Boris Algarra

Boris Algarra – Mandarin Oriental – Paris
Boris Algarra, opprinnelig fra Provence, bestemte seg i en alder av 15 for å fokusere på lidenskapen sin: matlaging. Etter flere læretid, flyttet han til Paris i 2013 og jobbet på Shangri-La Paris, deretter Fouquet’s, før han begynte med Thierry Marx på Mandarin Oriental.

Paul CABAYE

Paul Cabayé – Hagene i Anais – Luxembourg
Paul Cabayé ble født i Reims og vant viktige konkurranser i 2021 som Cuisinier d’Or og den femte kulinariske utfordringen til republikkens president. Han er for tiden Chef de Cuisine på restauranten Les Jardins d’Anaïs (1 * Michelin) i Luxembourg.

Julien Guénée

Julien Guénée – Automobile Club de France – Paris
Julien Guénée, en sann konkurrent til Île-de-France, har allerede deltatt i en rekke konkurranser: Trophée Jean Delaveyne, Bocuse d’Or France 2015, Trophy of the Presidentship of the Republic 2019. Passert gjennom kjøkkenene i Shangri-La Paris og Paris-halvøya, er han nå kjøkkensjef for Automobile Club de France.

Noemie honiat

Noémie Honiat – The Universe of Noëmie – Saint Igest (Aveyron)
Lidenskapelig opptatt av matlaging og spesielt bakverk, denne Versailles-fødte tidligere toppkokkkandidaten (sesong 5) er en konkurrent som vinner en konkurranse i året. Han har allerede vunnet en rekke priser som gullmedaljen ved Toques d’Or eller sølvmedaljen i Cuillère d’Or matlagings- og konditorikonkurranse.

Naïs Pirollet

Naïs Pirollet – Institut Paul Bocuse – Lyon
Etter å ha fullført en Bachelor of Culinary Arts and Restaurant Management ved Institut Paul Bocuse i 2017, studerte Naïs Pirollet i to år sammen med kokken David Toutain ** i Michelin-guiden i Paris. Innenfor det franske Bocuse d’Or-teamet siden februar 2020, er Briançonnaise ledende forsker med ansvar for oppskriftsutvikling. Hvorfor Bocuse d’Or? «Lær, forbedre og lev et menneskelig eventyr hvor teknikk og strenghet er avgjørende!»

For å lese og se også:

Video – Bak kulissene til Team France Bocuse d’Or

Fotoreportasje – Bak kulissene til Team France

Jérome Schilling

Jérôme Schilling – Hotel-Restaurant Lalique – Château Lafaurie-Peyraguey – Bommes (Gironde)
Opprinnelig fra Alsace, debuterte Jérôme Schilling på en restaurant i nærheten av hjemmet hans og steg i gradene. I 2015 begynte han i Villa René Lalique (2 * Michelin) som kjøkkensjef, deretter i 2017 Hôtel-Restaurant Lalique – Château Lafaurie-Peyraguey som kokk, hvor han vant en Michelin-stjerne i løpet av seks måneder.

17 kokker, 28 Michelin-stjerner

Ikke mindre enn sytten kokker, hovedsakelig franskmenn, men også en sveitser, en dansk og en nordmann (disse to siste nasjonene er de mest suksessrike med Frankrike i Bocuse d’Or), og legger til ikke mindre enn 28 stjerner i Michelin-guiden, de har den tunge oppgaven med å skille de seks kandidatene i løpet.

Smaksjuryen (21 Michelin-stjerner)
legg merke til smaken til oppskriftene og dressingen av rettene og brettene i henhold til nøyaktige kriterier

 • Sponsor av denne utgaven: Arnaud Lallement – Champenoise-platen ***
 • Vinner av Bocuse d’Or 2021 (æres – deltar ikke i kvalifiseringen): Davy Tissot * Beste håndverker i Frankrike 2004 og Bocuse d’Or 2021
 • Beatriz González – Neva og Coretta
 • Christophe Hay – The House Next Door **
 • Jacques Marcon – Marcon-husene ***
 • Alexandre Mazzia – AM av Alexandre Mazzia ***
 • Tabata Mey – Les Apothicaires * og Food Traboule
 • Philippe Mille – Domaine Les Crayères **
 • Julia Sedefdjian – Baieta *
 • Serge Vieira – Restaurant Serge Vieira **
 • Glenn Viel – L’Oustau de Baumanière ***

Kjøkkenjuryen (7 Michelin-stjerner)
sørger for korrekt anvendelse av regelverket og undersøker metodikk og organisering av kandidatene på kjøkkenet

 • Romuald Fassenet – Chateau Du Mont Joly *
 • Mario Garcia – Neuro Culinary Centre Ag (Sveits)
 • Christian André Pettersen – Studio Cap (Norge)
 • Eric Pras – Casa Lameloise ***
 • Christophe Quantin – Conseil Cap-Cuisine
 • Ronni Vexøe Mortensen – Geranium *** (Danmark)

You may also like