Home » New Zealand foran sitt publikum, Norge med Hegerberg

New Zealand foran sitt publikum, Norge med Hegerberg

by Liv Ullmann

Ada Hegerberg. Frederic Chambert / PANORAMISK

Støtten fra publikum vil ikke være for mye å håpe på mot Norge, 12 på FIFA-rankingen, ledet av Caroline Graham Hansen og Lyonnaise Ada Hegerberg.

New Zealand, vertsland med Australia, angrep»hans» Verdenscup for kvinner på topp mot gruppe A-favoritter, Ada Hegerbergs Norge, før mer overkommelige dueller mot Filippinene og Sveits. HAN»fotballbregner«, kallenavnet til New Zealand-laget, starter det første verdensmesterskapet i Oceania 20. juli kl. 07:00 (GMT-tid), foran fansen deres på Eden Park i Auckland, det mytiske ovale tempelet.

Det vil ikke være lenge å vente på støtte fra publikum mot den norske hæren, tolvte på Fifa-rankingen, ledet av Caroline Graham Hansen og den emblematiske Ada Hegerberg, den første vinneren av kvinnenes Ballon d’Or i 2018.Vi må være ambisiøse, men også realistiske. Våre siste resultater har ikke vært særlig gode. Vi ønsker å vise et bedre bilde av Norge«, betrodde OL-stjernespissen, tilbake fra skade i løpet av sesongen.

Skandinavene starter som favoritter

I første runde blir uansett skandinavene favoritter mot New Zealanderne som aldri har klart å komme seg forbi første runde i et verdenscup. Hans beste resultat var i 2012 ved OL i London, da han nådde kvartfinalen. New Zealand-trener Jitka Klimkova tok den overraskende beslutningen om ikke å kalle opp lagets eldste forsvarer, Meikayla Moore, som nylig vant den skotske Premier League-tittelen med Glasgow.

«Jeg har absolutt tro på at de vil gi alt for laget og landet vårt i juli.«, sa teknikeren nylig, og la til: «Jeg synes vi har funnet en god balanse mellom ungdom og erfaring innad i laget, mellom de ti spillerne som debuterer og resten av gruppen som har deltatt i ulike verdenscuper for kvinner.«.

Sveitseren, ledet av PSG-spissen Ramona Bachmann, vil kunne knuse vertslandets ambisjoner hvis de klarer å ta en av de to første kvalifiseringsplassene til 16-delsfinalen.

You may also like