Home » Norge. Anti-islamsk ekstremist påkjørt av bil etter brent Koranen

Norge. Anti-islamsk ekstremist påkjørt av bil etter brent Koranen

by Edvard Munch

Etter en motorveijakt ble lederen av en norsk anti-islamsk ekstremistgruppe lørdag mål for et spektakulært bilangrep, bare minutter etter å ha brent en Koran utenfor Oslo.

Norsk politi har bekreftet at de har pågrepet to personer, inkludert føreren av bilen som er tiltalt for bevisst å ha kjørt over 4×4-en til Lars Thoren, leder av den radikale gruppen «Stopp islamiseringen av Norge» (Sian), inntil de til slutt veltet den. i gulvet. tak.

Alle fem passasjerene ble lettere skadet og en av dem måtte fraktes til sykehus, ifølge politiet.

Flere timer live på Facebook

I en video som viser hele hendelsen, filmet av et mannskap av støttespillere og lagt ut på Facebook, kjører Lars Thoren og andre aktivister først til Mortensrud, en Oslo-forstad der det bor et stort muslimsk miljø. En håndfull aktivister plasserte deretter en brennende Koran midt i et lite veiskille, noe som førte til en rask reaksjon fra innbyggere som prøvde å slukke flammene.

Scenen utløste raskt en liten folkemengde og protester, inkludert en kvinne som tok tak i askeboken mens hun hånet anti-islamske aktivister, før hun satte seg i passasjersetet på en grå Mercedes. Kamuflasje-4×4-en til anti-islam-militantene forlater åstedet. Men noen sekunder senere blir han forbikjørt av den grå Mercedesen, som først treffer ham lett på motorveien.

Etter åpenbart å ha prøvd å stoppe 4×4-en ved å gi den en fiskehale, fortsetter Mercedesen, hvis sjåfør vi ser kort skrike, forfølgelsen for til slutt å ramle den i høy hastighet. Da de svingte inn på motorveien E6, veltet de radikale militantenes kjøretøy og havnet på taket.

Videoen, som er filmet live i flere timer på Facebook, viser deretter supportere som redder de fem passasjerene ved å smertefullt klatre ut av kabinen, helt til politiet ankommer.

– Vi har all grunn til å tro at Sians bil ble rammet med vilje, sier Oslo-politiet i en uttalelse. Sjåføren, tiltalt for «forsettlig kollisjon og forsøk på grov vold», ble arrestert, det samme ble passasjeren.

Hendelsen kommer en uke etter at et dødelig skyting i Oslo sentrum, av etterforskere ansett for å være en «islamistisk terrorhandling», forårsaket stort sjokk i Norge.

You may also like